Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse vabadele õppekohtadele saab avaldusi esitada augusti lõpuni

Põhjarannik
Copy
Juuksuri eriala on endiselt populaarne.
Juuksuri eriala on endiselt populaarne. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse (IVKHK) vastuvõtukomisjonile on esitatud ligi 1400 sisseastumisavaldust. Põhivastuvõtt on praeguseks lõppenud ning esmaspäevase seisuga oli 90% õppekohtadest juba täis, ent mõningatele erialadele jätkub avalduste vastuvõtt suve lõpuni.

Tänavuse vastuvõtu põhjal on kõige populaarsemad erialad kokk ja abikokk, pagar ja kondiiter, juuksur, veokorraldaja, noorem tarkvaraarendaja, ärikorraldaja, puhastusteenindaja, keevitaja, multimeediumi spetsialist ja laotöötaja. IT-akadeemiaga koostöös loodud tarkvaraarendaja 4aastane õppekava on samuti päris populaarseks saanud ning esitatud avalduste arv on õppekohtade arvust kaks korda suurem. See eriala on suunatud tublidele põhikoolilõpetajatele, kes soovivad omandada lisaks keskharidusele ka IT-eriala oskusi ning plaanivad hiljem jätkata õpinguid ülikoolis.

IVKHK direktori Hannes Metsa sõnul on nende kollektiiv õppida soovijate usalduse saamiseks ja loomiseks aastate jooksul kõvasti sihipärast tööd teinud. Aastatega on koolil välja kujunenud tulemuslik koostöö tööandjatega ning kooli vilistlased on tööturul kõrgelt hinnatud ja nõutud.

Alates 13. augustist korraldatakse sisseastujatega vestlused ning mõningatel erialadel tehakse ka testid. Vestluse sooritanud kandidaatidele saadetakse info tulemustega üldjuhul järgmisel tööpäeval e-postiga. Kooli vastu võetutel palutakse kinnitada oma õppima asumist www.sais.ee keskkonnas kolme päeva jooksul või teavitada oma otsusest vastuvõtukomisjoni kas isiklikult või telefoni teel.

Vabadele õppekohtadele saab dokumente esitada augusti lõpuni Sillamäel, Jõhvis ja Narvas, sõltumata õppekoha eelistusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles