VIDEO Kettaheite valitsev Euroopa meister Kristjan Čeh jäi Jõhvis tehtud olümpiavõistluse peaprooviga rahule

Copy
Sloveenlasest  kettaheite maailmameister ja Euroopa meister Kristjan Čeh tegi olümpiamängude-eelse peaproovi pühapäeval Jõhvis Heino Lipu staadionil.
Sloveenlasest kettaheite maailmameister ja Euroopa meister Kristjan Čeh tegi olümpiamängude-eelse peaproovi pühapäeval Jõhvis Heino Lipu staadionil. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Sloveenlasest kettaheite maailmameister ja Euroopa meister Kristjan Čehi tegi olümpiamängude peaproovi pühapäeva õhtul Jõhvi Heino Lipu staadionil heites parimal katsel 66.56 meetrit.  

Sloveenlase paremuselt teine katse oli 66.14. 

Võistlusel Jõhvi Discus sai teise koha Lõuna-Ameerika meister  Claudio Romero Tšiilist, kes saatis viimasel katsel ketta 63.51 meetri kaugusele. Eesti tänavune meister Priidu Niit sai  tulemusega 58.07 kolmanda koha. 

Pariisi olümpiamängude üks kullafavoriite kettaheites Kristjan Čeh ütles pärast võistlust, et on tulemusega rahul arvestades, et see sai tehtud ajal, mil ta on treeningkoormustest veel veidi väsinud ja olümpiamängudeks püüab ta veel täiustada tehnilisi nüansse. 

Äsjane Jõhvis tehtud tulemus oli Čehil 14 sentimeetri parem kui kolm aastat tagasi Tokyo olümpial heidetud 66.37, mis andis talle tookord viienda koha. Tema  isiklik rekord 71.86 on heidetud 2023. aastal samuti Jõhvis. 

Kristjan Čeh kinkis Jõhvi võistluse korraldajale Mati Lilliallikule raamituna oma rohelise võistlussärgi, milles ta tegi aasta tagasi Jõhvis isikliku rekordi. 

Pariisi olümpiamängudel on meeste kettaheite kvalifikatsioonivõistlus 5. augustil ja finaalvõistlus 7. augustil. 

Tagasi üles