Kohtla-Järve tahab Kurtna noortelaagrile elu sisse puhuda

Copy
Kümme aastat tagasi tähistas Kurtna noortelaager oma 65. sünnipäeva ja siis käis seal veel vilgas elu.
Kümme aastat tagasi tähistas Kurtna noortelaager oma 65. sünnipäeva ja siis käis seal veel vilgas elu. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve linnavalitsuse tellimusel on OÜ Visioonprojekt koostanud Kurtna noortelaagri rekonstrueerimisprojekti. Kui volikogu liikmed selle heaks kiidavad, hakkab linnavalitsus otsima võimalusi, et teha vanast laagrist 300 inimest mahutav aastaringne tänapäevane puhkekompleks.

Kohtla-Järve peaarhitekti Rita Burenkova sõnul on projekti maksumus ligikaudu 126 000 eurot ja lähiajal esitatakse see volikogule arutada. Kui saadikud selle heaks kiidavad, peavad linnavõimud hakkama otsima raha projekti elluviimiseks.

Juuli alguses käis linnavalitsuse delegatsioon eesotsas linnapea Henri Kaseloga Alutaguse vallas Konsu külas paikneva endise noortelaagri ligi 13 hektari suuruse territooriumi ja hoonetega tutvumas. Kultuuri- ja haridusvaldkonna abilinnapea Alevtina Jermakova märkis, et uurinud hooneid väljast ja seest, jõudsid linnaametnikud ühisele arvamusele, et laagrile tuleks taas elu sisse puhuda.

Tagasi üles