Tuletorni kontsert toob Rannapungerjale parimal moel Eesti muusika kirevuse

Copy
Tuletorni kontsert toimub tänavu juba 15. korda. See pilt on aastast 2021, mil oli võimalik kuulata ansamblit Ewert and The Two Dragons, kes teatas sel suvel tegevuse lõpetamisest.
Tuletorni kontsert toimub tänavu juba 15. korda. See pilt on aastast 2021, mil oli võimalik kuulata ansamblit Ewert and The Two Dragons, kes teatas sel suvel tegevuse lõpetamisest. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Juba sel laupäeval, 27. juulil täitub Peipsi ääres Rannapungerjal jõeäärne mitmekesise kvaliteetse muusikaga, sest perekond Kanguri eestvedamisel toimub juba 15. korda Tuletorni kontsert.

"Paneme kava kokku juba peaaegu aasta varem. Püüame jälgida, et kava oleks mitmekesine ja tooks välja parima Eesti muusikast. Põhimõte on ikka sama, et kutsume esinema neid artiste, kelle muusika on meile endile lähedane," ütles kontserti korraldav Eesti armastatumaid näitlejaid, Jõhvist pärit Guido Kangur. 

Seekordsel Tuletorni kontserdil astub lavale ka tänavu Eestit "Eurovisioonil" esindanud Puuluup.
Seekordsel Tuletorni kontserdil astub lavale ka tänavu Eestit "Eurovisioonil" esindanud Puuluup. Foto: Erakogu

Tuletorni kontsert Rannapungerjal 27. juulil

* Kell 13 RMK matk.

* Kell 16 Kohtla-Järve gümnaasiumi orkester ja solistid ning MUBA bigbänd Siim Aimla juhatusel.

* Kell 17.30 Puuluup.

* Kell 19 Henrik Kalmet.

* Kell 20 Toomas Vanema kvartett.

* Kell 21.30 Ott Lepland, Robert Linna ja Tanel Padar Rock Hoteli laulude kavaga "Tähti üheks õhtuks".

* Kell 23 Smilers.

Lisainfo: kaunismuusika.ee

Nii Ida-Viru noored kui Eesti tähed

Nagu tavaks saanud, juhatab tänavuse kontserdi sisse matk, mis algab Raadna kalurikülast ja kulgeb mööda järvevälja luiteaheliku serva Rannapungerjale. Kell 16 algava pika kontserdiprogrammi avab Kohtla-Järve gümnaasiumi orkestri ja solistide ning muusika- ja balletiakadeemia (MUBA) bigbändi ühine kontsert Siim Aimla juhatusel. Seejärel tulevad järgemööda lavale Puuluup, näitleja Henrik Kalmet, Toomas Vanema kvartett, Ott Lepland, Robert Linna ja Tanel Padar Rock Hoteli laulude kavaga "Tähti üheks õhtuks" ning Smilers.

Näitleja Henrik Kalmet tuleb Rannapungerjal lavale monoetendusega.
Näitleja Henrik Kalmet tuleb Rannapungerjal lavale monoetendusega. Foto: Siim Vahur

Kontserdi lõpuosa tõotab kujuneda suuremaks laulupeoks, sest nii Rock Hoteli kui Smilersi lugusid teab suurem osa Eesti muusikasõpradest peast. Ei ole ka kahtlust, et tänavu Eestit "Eurovisioonil" esindanud Puuluup kütab meeleolu samuti ülevaks. Ramo Tederi ja Marko Veissoni looming pakub lisaks euroloole aga veel põnevat avastamist. Hiiu kandled seotud elektroonikaga teevad pärimusmuusikast ja tänapäevasest muusikast tabavate tekstidega nauditava kokteili, kus iga lugu on justkui omaette väike kontsert.

Guido Kangur soovitab aga kindlasti tulla kuulama ka Kohtla-Järve gümnaasiumi noorte esinemist. "See, mida ühes Ida-Virumaa koolis tehakse, on vaimustav. Koostöös Siim Aimla ja MUBA bigbändiga on sündinud põnev kava ning mul on eriline heameel, et nad meie kontserdil esinevad," sõnas ta.

Kangur soovitab tähelepanu pöörata ka kitarrist Toomas Vanema kvarteti kontserdile. "Ma ise olen suur kitarrimuusika fänn. See on väga eriline, kuidas Toomas Vanem jutustab kitarriga oma lugu," ütles Kangur, lisades, et see etteaste on Tuletorni kontserdil hea süvenemiseks ja kuulamiseks, enne kui läheb laulupeoks Rock Hoteli ja Smilersi lugude saatel.

Põhimõte on ikka sama, et kutsume esinema neid artiste, kelle muusika on meile endile lähedane.

GUIDO KANGUR

Tund aega ka teatrit

Tavapäraselt on Tuletorni kontserdil esindatud ka näitekunst: sel aastal astub stand-up-kavaga Rannapungerja publiku ette Henrik Kalmet, kes iseloomustab oma kava nõnda: "Henrik Kalmet, instrument tema ise, repertuaar otse elust ja lisaks ruumi ka improvisatsioonile, kui publik muidugi kaasa tuleb ja/või vastu peab."

Tuletorni kontsert on viimastel aastatel olnud eriti populaarne ja kujunenud Ida-Virumaa üheks suuremaks vabaõhukontserdiks, kus külastajaid on olnud üle tuhande. Eelolevaks laupäevaks lubab ka ilmajaam kontserdi kuulamiseks head, kuiva ja sooja ilma.

Tagasi üles