NÄDALA KUJU Kristen Michal

Copy
Peaministrer Kristen Michal.
Peaministrer Kristen Michal. Foto: Madis Veltman

Ligemale 12 aastat tagasi küsisime samas rubriigis, kas laip saab olla Eesti Vabariigi valitsuse liige. Saab. Kristen Michali poliitiline laibastumine seoses Reformierakonna kilekotiga kahtlase raha kogumise skandaaliga oli pikk ja piinarikas.

"Kuigi Michal oli usaldusväärse poliitikuna juba ammu surnud, käis valitsuskabinet koos, justkui poleks midagi juhtunud, haisust ei tehtud välja ning ehkki avalikkus ootas, et peaminister lõpuks aiast rääkima hakkaks, rääkis see ikka aiaaugust," kirjutasime tookord, kui Michal lõpuks pärast seda, kui Reformierakonna toetusprotsendid muudki langesid, siiski justiitsministri portfellist lõpuks lahti lasi.

Sel nädalal sai kinnitust, et kunagine poliitiline laip võib 12 aastaga koguni nii palju uut hapnikku saada, et ta elustub mitte ainult valitsuse liikmena, vaid lausa peaministrina. "Iga skandaal karastab, muudab inimest alandlikumaks, annab paremat mõistmist elust," tunnistas Michal sel nädalal riigikogus vanade pattude teemalisele küsimusele vastates.

Tagasi üles