Jahimehe hea kuulmine päästis metsast mitu päeva kadunud olnud taadi

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
79aastane Viktor leiti Nitroferdi tehase läheduses asuvast metsast.
79aastane Viktor leiti Nitroferdi tehase läheduses asuvast metsast. Foto: Politsei

Alates laupäeva hommikust kadunud olnud 79aastane Ahtme elanik Viktor leiti esmaspäeva õhtul üles Kohtla-Järve lähedalt Nitroferdi tehase läheduses asuvast metsast. 

Viktori leidmisest teatas esmaspäeval kella 22.30 paiku häirekeskusele metsas mehe hõikeid kuulnud jahimees. Taat oli mitme päevaga jõudnud oma Ahtme kodu juurest umbes 15 kilomeetri kaugusele. Politsei teatel on Viktor meedikute hoole all ning tema elu ohus ei ole.

Jõhvi politseijaoskonna juht Andreas Kliimant ütles, et tänas metsas appi kutsunud mehe häält kuulnud jahimeest. Enne seda oli politsei asunud Viktorit suurte jõududega otsima. Esmaspäeva õhtul otsiti teda ka kopteri abil eelkõige tema kodu lähedusse jäävate teede äärest ja niitudelt. 

Kliimanti sõnul ei osanud taat oma täpset teekonda selgitada ning tal puudus selle paigaga, kust ta leiti, igasugune seos. Laupäeva hommikul nähti, et ta korjas oma maja juures õunu, viis need tuppa ja läks siis välja.

Tema otsimise tegigi Kliimanti sõnul eriti keeruliseks see, et puudus vähimgi ettekujutus, mis suunas ta liikuda võis. Lähikonnas polnud avalikus kohtades ka kaameraid, mille vaatevälja ta võinuks jääda. "Oli õnn, et ta siiski leiti," sõnas Kliimant. 

Ta lisas, et kui teised inimesed märkavad avalikus kohas eakamaid inimesi, kelle puhul on näha, et neil on orienteerumisega raskusi, siis on igati asjakohane neile abi pakkuda. 

Seene- ja marjakorjamise kõrghooaeg, mil samuti igal aastal inimesi metsa eksib, on alles ees. Seetõttu tuletab politsei meelde, et metsa minnes tuleb lähedastele või tuttavatele kindlasti teada anda, kuhu minnakse, panna selga erksavärvilised riided ning võtta kaasa laetud akuga telefon ja joogivesi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles