Kohtla-Järve jäähall jääb oktoobri keskpaigani suletuks

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve hokimängijad alustavad uut hooaega oma koduväljakul tänavu tavalisest veidi hiljem.
Kohtla-Järve hokimängijad alustavad uut hooaega oma koduväljakul tänavu tavalisest veidi hiljem. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Augusti lõpus allkirjastas Kohtla-Järve linnavalitsus lepingu uute jäätootmisseadmete kohaletoomiseks ja paigaldamiseks Kohtla-Järve jäähalli. See tähendab, et jäähalli enne oktoobri teist poolt ei avata.

Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko sõnul plaaniti jäätootmisseadmed välja vahetada 2021. aastal jäähalli rekonstrueerimise käigus, ent seda tuli teha siiski varem, kuna kevadel selgus, et iganenud seadmete edasine kasutamine on ebaotstarbekas ja kulukas. 

"Seepärast otsustasime mitte jääda projektiraha ootama, vaid investeerida uute seadmete soetamiseks eelarveraha," selgitas Jantšenko. "Alates maikuust otsisime sobivaid variante − pole mõtet kulutada suuri summasid vanade seadmete uuendamiseks, kui aasta-kahe pärast on nagunii kavas jäähalli täielik rekonstrueerimine. Seepärast algab tänavune hooaeg jäähallis hiljem, kui tahaks, ent loodame, et saame sellelt Poola firmalt, kellelt uus jäätootmissüsteem soetatakse, lühikeseks ajaks tasuta rendile nende mobiilse jäätootmisseadme. Selle saab suhteliselt kiiresti tööle panna ning tänu sellele õnnestub hooaega ehk ka veidi varem alustada. Pärast uue jäätootmissüsteemi paigaldamist aga asub jääd tootma juba uus seade."

Uus seade, mis läheb linnavalitsusele maksma ligikaudu 264 000 eurot koos käibemaksuga, peaks vastu pidama 25 aastat ning selles kasutatakse freooni asemel tänapäevasemat ja loodussäästlikumat etüleenglükooli.

Ljudmila Jantšenko lisas, et võib-olla tuleb ka jäähalli rekonstrueerimise tähtaegu edasi nihutada. "Projekt on juba olemas, kuid hiljuti saime teada, et uute reeglite tõttu peavad hokiväljaku mõõtmed olema teistsugused. Saatsime möödunud nädalal jäähoki föderatsioonile kirja, et nende nõudmisi täpsustada, ning kui see on tõepoolest nii, nagu meile öeldi, siis tuleb teha uus projekt. Ootamises pole põhimõtteliselt midagi hullu − põhiline, et uus jäätootmisseade hakkab juba tööle ja saab hakata treeninguid läbi viima."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles