Kohtla-Järve ühistud saavad remonditoetust taotleda ka novembris

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Keskallee 32 asuva vana maja fassaad on plaanis üle värvida.
Keskallee 32 asuva vana maja fassaad on plaanis üle värvida. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve eelarves on tänavu korteriühistute toetamiseks ette nähtud 50 000 eurot − peaaegu kaks korda rohkem kui mullu. Linnavolikogu augustikuu istungil tegid saadikud korteriühistutele toetuste andmise korda, mis möödunud sügisel vastu võeti, parandusi ning lisasid sinna veel ühe taotluste esitamise tähtaja: avaldusi võetakse vastu ka 5.-10. novembrini.

Sel aastal kasvas auditi tegemiseks, juhatuse liikmete koolitamiseks ja muuks sääraseks makstav summa: kulutatud rahast saab tagasi kuni 20 protsenti, kuid mitte üle 300 euro. Heakorrastus- ja haljastustööde tegemisel − puude ja põõsaste istutamine, prügikonteinerite platside korrastamine, valvesüsteemide või mänguväljakute paigaldamine − hüvitatakse kuni 50 protsenti tehtud kulutustest, kuid mitte üle 1000 euro. Suurte ehitustööde tarbeks − fassaadi, katuse jms remont − võib taotleda kuni 10 000 eurot. Need summad võib saada kuni kolme aasta jooksul, ent kui sel aastal saab ühistu korraga 10 000 eurot, siis järgmisel kahel aastal ta taotlust esitada ei saa.

Taotluste esitamiseks kehtestati algul kaks tähtaega: tänavu 5.-10. juunini ning tuleva aasta 5.-10. aprillini. Ent kuna sellekohane info sai teatavaks alles juuni alguses, ei saanud seda võimalust suvel peaaegu keegi kasutada. Kohtla-Järve linnapea Ljudmila Jantšenko sõnul on kavandatud summast praeguseks kasutamata veel 47 000 eurot.

"Taotlusi tuli vähe, ent me oleme veendunud, et sügisel on aktiivsus tunduvalt suurem," ütles linnapea. "On näha, et paljud ühistud remondivad fassaade, tegelevad haljastuse ja muude heakorrastustöödega. Linnavolikogu sotsiaaldemokraatliku fraktsiooni liider Eduard Odinets tegi volikogu istungil ettepaneku taotluste esitamise tähtaegu üldse mitte seada, ent saadikud lükkasid selle tagasi, kuna me peame rahavoogudel silma peal hoidma, et protsessi koordineerida. Detsembri lõpus võtame vastu lisaeelarve ning saame kulutusi alati korrigeerida olenevalt sellest, millised avaldused laekuvad, et neid siis maksimaalselt rahuldada. Novembri lõpus esitame lisaeelarve lõpliku variandi, seepärast on taotluste esitamise viimane tähtaeg 10. november."

Toetuse taotlejad peavad esitama korteriühistu üldkoosoleku otsuse ning kavas olevate või juba tehtud tööde eelarve. Raha makstakse välja pärast vastuvõtuakti esitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles