Narva arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ametit asub juhtima Kaie Enno

Ilja Smirnov
Copy
Kaie Enno.
Kaie Enno. Foto: Erakogu

Konkurss Narva linnavalitsuse arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ameti direktori ametikoha täitmiseks lõppes juba juulis, ent võitja nimi avalikustati alles septembri alguses: ametit asub 30. septembrist juhtima Tallinna arhitekt Kaie Enno.

Narva linnavalitsuse arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ameti tulevane uus direktor Kaie Enno (51) on Eesti arhitektide liidu ja selle kutsekomisjoni liige. Ta on lõpetanud Eesti kunstiakadeemia arhitektuuriosakonna (1992) ning peab Tallinnas oma arhitektuuribürood, mille käive on praegu minimaalne ja millel töötajate koosseis puudub.

Eesti arhitektide liidu andmetel kuuluvad Kaie Enno portoofliosse mitu kortermaja ja ärihoonet, Tamula hotell ja veekeskus ning Avinurme keskkooli õppehoone.

Narva linnavalitsuse konkursikomisjon valis Kaie Enno kandidatuuri välja juba 24. juulil, ent kuna uus direktor saab ametisse asuda alles oktoobrist, siis tema nime seni ei avalikustatud.

Kaie Enno valiti Narva linnavalitsuse ametikonkursi võitjaks pärast vestlusvooru, kuhu oli pääsenud kaks pretendenti. "Ta on kogenud arhitekt, kellel on olemas üldplaneeringute koostamise kogemus," põhjendas Narva linnapea Aleksei Jevgrafov valikut.

Nagu Põhjarannik juba varem kirjutanud on, vabanes Narva linnavalitsuse arhitektuuri- ja linnaplaneerimise ameti direktori koht 2019. aasta juunist, kui sellest ametist lahkus terviseseisundi tõttu Oleg Andrejev. Andrejev asus sellesse ametisse alles aasta algusest, ent sellel ametikohal tööd teha õieti ei jõudnudki, kuna jäi õige pea pikaks ajaks haiguslehele.

Enne Andrejevi ametisse asumist tegutses Narva linnavalitsuse arhitektuuri- ja linnaplaneerimise amet juba mitu aastat ilma täieõigusliku direktorita, kuna ameti eelmine direktor Anne Tipp viibis lapsehoolduspuhkusel. Tema äraoleku ajal täitsid direktori kohuseid peaarhitektid. Nii oli enne ja pärast Oleg Andrejevit direktori kohustes − ning on veel kuni 30. septembrini välja − Narva peaarhitekt Ivan Sergejev. 2019. aastal tegi Sergejev paari kuu pikkuse pausi, et pühenduda Narva Euroopa 2024. aasta kultuuripealinna lõpptaotluse koostamisele, ning sel ajal asendasid teda taas alluvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles