Viru jalaväepataljonis lõppes sõjaaja reservülemate õppus

Põhjarannik
Copy
Reservülemate kogunemisel harjutati koostööd ja võeti üksteiselt mõõtu automaadilaskmises.
Reservülemate kogunemisel harjutati koostööd ja võeti üksteiselt mõõtu automaadilaskmises. Foto: mil.ee

Laupäeval lõppes Viru jalaväepataljoni reservülemate õppekogunemine, kus sõjaaja ülemad värskendasid üksuse edukaks juhtimiseks vajalikke oskusi, harjutasid omavahelist koostööd ning võtsid mõõtu automaadilaskmises.  

Kahepäevasele reservõppekogunemisele eelnes Viru jalaväepataljoni õppus "Viru sügis", mille käigus lihvisid tegevväelased lahinguvalmiduse plaane ning toimus pataljoni koosseisus olevate allüksuste tegevuste sünkroniseerimine.

Viru jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Tarvo Luga ütles, et möödunud nädalaga on palju saavutatud.

"Tõstsime enda ja seejärel ka reservülemate teadlikkust ning nägime, et reservohvitseride tahe ja kogemused on väga suureks abiks meie riigikaitsevõimekuse arendamisel. Lisaks on meie reservväelased väga ägedad, kaasamõtlevad ja isamaalised mehed. Mina olen uhke, et meil sellised reservohvitserid on," ütles kolonelleitnant Luga.

Viru jalaväepataljonis õpetatakse välja mehhaniseeritud jalaväeüksusi. Sõduritele antakse laske- ja lahingutehnilised oskused, et olla edukas meeskonnaliige laskurina, täpsuslaskurina, kuulipildurina, tankitõrjelase, miinipilduri või parameedikuna. Samuti koolitatakse autojuhte, kes läbivad ka soomukijuhi väljaõppe. Peale reakoosseisu õpetatakse ka sõjaaja allüksuste meeskonna-, jao- ja rühmaülemaid ning soomuki raskekuulipilduja sihtureid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles