Karoli luhale pääseb nüüd hõlpsamalt

Põhjarannik
Copy
RMK
RMK Foto: Uus sild võimaldab ligipääsu nii luhtade hooldajatele kui piirivalvele.

Läinud nädalal jõudis Struuga maastikukaitsealal lõpule neli aastat kestnud töö ligipääsu rajamiseks Narva jõe äärsele Karoli luhale.

Struuga tee pikendusena rajati 1,12 kilomeetrit uut teed ja sild, mis annab võimaluse võtta aktiivsesse hooldusesse ligikaudu 200 hektarit luhaniite.

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) looduskaitseosakonna juhataja Kaupo Kohvi sõnul oli senine ligipääs sellise konstruktsiooniga, mis ei võimaldanud maahooldajatel tänapäevase tehnikaga turvaliselt silda ületada. Lisaks looduskaitselistele eesmärkidele võimaldab projekt nüüd Eesti idapiiri paremini kontrollida, kuna piirivalvurite masinad pääsevad ligi ka Narva jõe kaldaaladele.

"Töö oli väljakutse nii projekteerijatele kui ehitajatele, sest tee läbib suurveest pidevalt mõjutatud jõelammi ja lahenduse eelduseks oli, et see ei tohi kahjustada looduskoosluste hüdroloogiat," märkis Kohv.

Tee projekteeris AS Projekteerimisbüroo Maa ja Vesi, ehitas OÜ Nordpont. Tööde maksumus oli 585 000 eurot, millest 15% kattis RMK oma eelarvest, ülejäänud raha tuli ELi ühtekuuluvusfondist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles