Jõhvis peeti eakate päeva (1)

Peeter Lilleväli
Copy
Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kolmapäeval tähistas Ida-Virumaa pensionäride ühendus ülemaailmset eakate päeva suure aastapeoga Jõhvi kontserdimajas. Nagu ikka, vaadati tagasi möödunud aastale ja pensionäride ühistele reisidele ning tänati aktiivsemaid nii ühenduse kui ka omavalitsuste poolt. 

"Omavalitsustega on meil head ja paljudega veel paremad suhted. Mõni toetab eakaid ja nende ettevõtmisi rohkem, teine vähem," ütles Ida-Virumaa pensionäride ühenduse esimees Kaarel Pürg. "Meie töö teeb omavalitsuste hulga vähenemine ühelt poolt lihtsamaks, kuid samas mõnes vallas ka keerulisemaks."

Pidupäeval püüti muredest võimalikult vähe rääkida, kuid päris ilma selleta ei saanud. Suurimaks probleemiks on see, et osa eakaid on sulgunud nelja seina vahele, kuna need, kellega aastakümneid suheldi, on läinud igavikuteele. Aga siingi tuleb tehnoloogia appi, nagu rõhutasid mitmed sõnavõtjad. Pensionäride ühendus on tänapäeval olemas ka sotsiaalmeedias, nii et hinge noorena hoidmiseks ja oma suhtlusringi laiendamiseks võiksid eakad rohkem Facebooki kasutada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles