Kohtla-Järve eesti kool pidas 97. sünnipäeva uue sümboolikaga (1)

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kooli uue lipu kandis aulasse kauaaegne muusikaõpetaja Aadu Kukk. Aktuse lõpus avanes kooliperel esimene võimalus kuulda 8. klassi neiude esituses uut koolilaulu ja seejärel seda ühiselt laulda. Koolilaulu sõnade autor on 70. lennu vilistlane Kairi Palm ja viisi kirjutas muusikaõpetaja Katrin Niine.
Kooli uue lipu kandis aulasse kauaaegne muusikaõpetaja Aadu Kukk. Aktuse lõpus avanes kooliperel esimene võimalus kuulda 8. klassi neiude esituses uut koolilaulu ja seejärel seda ühiselt laulda. Koolilaulu sõnade autor on 70. lennu vilistlane Kairi Palm ja viisi kirjutas muusikaõpetaja Katrin Niine. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Põlevkivilinna eesti kool, mis kannab sellest õppeaastast nime Kohtla-Järve Järve kool, tähistas eile oma 97. sünnipäeva. Koolipere sai tuttavaks uue lipu, logo ja koolilauluga.

1922. aastal Kohtla-Järve algkoolina alustanud koolil olnud kaheksa nime. Kõige kauem on olnud nimi 1. keskkool − 47 aastat. Eelmist nime − Kohtla-Järve Järve gümnaasium − kandis kool 23 aastat, kuni tänavu 1. septembril avas uksed Kohtla-Järve riigigümnaasium, kus asusid õppima nii eesti kui vene õppekeelega noored.

Järve kooli direktor Anne Endjärv märkis, et tänavune sügis on koolile eriline, sest on uus nimi, uus logo, logoga lipp, uus koolilaul, uued inimesed. "Sellist võimalust − alustada värske make-up'iga ja kasutada ära seniseid väärtuslikke kogemusi − ei anta just tihti." 

Endjärv lisas, et koolis on antud heal tasemel haridust juba ligi sajandi jagu ja ega nimi meest riku, kui mees ise on tubli ning austust väärt.

"Nimi ei tee kooli, vaid inimesed, kes seal sees: õpilased, õpetajad, nende teod, saavutused, käitumine, mõtted ja asjad, millest nad lugu peavad või millest nad lugu ei pea. Inimesed märkavad. Iga inimene on kui märk koolist."

Praegu kuulub kooliperre 320 õpilast ja 71 töötajat. Tuleval kevadel lõpetajad loetakse tõenäoliselt Järve kooli esimeseks lennuks, kuigi samal sügisel on kavas tähistada kooli 98. sünnipäeva. "Nii oleks ilmselt õiglane, sest põhikooli lende pole me varem lugenud," märkis direktor.

Lähitulevikus saavad Järve kooli õpilased koolivormi. Praegu on sõelal mitu varianti ja õpilased saavad valikus kaasa rääkida.

Vaata pildigaleriid siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles