Esmaspäeval algab piirisilla remont

Põhjarannik
Copy
Sõpruse sild on praegu ainus sild Narva jõel, mida mööda autoga Eestist Venemaale pääseb.
Sõpruse sild on praegu ainus sild Narva jõel, mida mööda autoga Eestist Venemaale pääseb. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Esmaspäeval algava Sõpruse silla remondi tõttu võib Eesti ja Venemaa piiri ületamine nõuda rohkem ooteaega.  

Remondi käigus freesitakse ja asfalditakse üle Narva jõe kulgeva silla teekate. Remonttööde ajal suletakse vaheldumisi pool silda.

Silla esimese poole sulgemine on planeeritud kuni 18. oktoobrini. Ülejärgmisel nädalal ehk 21.-25. oktoobrini on freesimis- ja asfaltimistöödeks suletud silla teine pool. Remonttööde ajal on avatud kaks sõidurada ning liiklus on kahesuunaline.

Oktoobri lõpust detsembri lõpuni toimub Narva-poolse pealesõiduplaadi ja tugiseina ehitus. Tööde ajal on liiklus suunatud ümber töötsooni. Liiklus on reguleeritud liikluskorraldusvahenditega.

355 000 eurot maksvad ehitustööd sillal kestavad kaks ja pool kuud. Töid teeb AS Tref Nord. Maanteeamet palub arvestada, et silla remondi tõttu võib piiriületusel Eestist Venemaale tekkida pikem ooteaeg. 

Ligemale 60 aastat tagasi rajatud 162 meetri pikkuse silla viimane suurem remont toimus 2010. aastal ning see läks maksma üle 1,5 miljoni euro. Sõpruse sild on põhja pool Peipsi ja Pihkva järve ainus maanteesild Eesti ja Venemaa vahel. Ligemale paarkümmend aastat on räägitud kahe riigi vahel uue maanteesilla ehitamisest Narvast põhja poole, et suunata transiitliiklust kesklinnast välja, ent kaks naaberriiki pole silla ehitamises siiani kokkuleppele jõudnud. 

2013. aastal tulid toonase Illuka valla ja Venemaa Slantsõ rajooni juhid välja algatusega rajada sild Permisküla kanti, kus see vähem kui sada aastat tagasi oli. Kuid ühisest piknikust Narva jõe kaldal see plaan kaugemale edenenud pole. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles