Kohtla-Järve kunstide kooli saali remont jääb rahapuudusel pooleli

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve kunstide kooli tulevane aktuse- ja kontserdisaal on aegamisi uut ilmet omandamas, kuid enne avamist tuleb seal veel väga palju tööd ära teha.
Kohtla-Järve kunstide kooli tulevane aktuse- ja kontserdisaal on aegamisi uut ilmet omandamas, kuid enne avamist tuleb seal veel väga palju tööd ära teha. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve kunstide koolis jätkub suve keskpaigast saati tulevase aktusesaali remont, ent ehitajad lähevad oktoobri lõpus sealt minema ning uue esinemisplatsi avamist tuleb veel mõnda aega oodata.

Kohtla-Järve kunstide kooli 221kohalise aktusesaali remonti alustati möödunud aastal ja jätkati tänavu suvel, ent eraldatud rahast selle lõpetamiseks ei piisa. Kohtla-Järve linnavalitsuse ehitusnõunik Jelena Toots ütles, et saali rekonstrueerimise teise etappi investeeriti 53 889 eurot (koos käibemaksuga), mille eraldas rahandusministeerium. Ehitajad lahkuvad objektilt oktoobri lõpus ning remonti enne järgmist aastat jätkata ei õnnestu.

"Töid teeb kohalik firma Alsifor. Nelja kuuga tasandati põrandapind ja seinad, pandi paika kaks ustekomplekti, paigaldati ventilatsiooni- ja elektrisüsteemid ning valmistati ette lagi, kuhu tulevad akustilised paneelid," loetles ta. "Peale selle on vaja katta lava põrand, viimistleda seinad, paigaldada ventilatsiooniseade ja valgustid, teha korda lava, paigaldada eesriided, mööbel ja muud seadmed. Oletan, et selle objekti lõpetamiseks kulub veel vähemalt 100 000 eurot. Linnavõimud otsivad rahastusallikat, kuid tänavu aktusesaali ei avata."

Kohtla-Järve kunstide kool kolis endise kutsekooli hoonesse 11 aastat tagasi ning ehkki noortele muusikutele ja kunstnikele on seal harjutamiseks vajalikud tingimused loodud, tunneb kool väga suurt puudust kontserdisaalist. Õpilased ja õpetajad unistavad juba ammu oma lavast, kus saaks ise üles astuda ning kuhu võiks ka elukutselisi artiste esinema kutsuda. Praegu toimuvad üritused esimese korruse fuajees või Kohtla-Järve kultuurikeskuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles