Kohtla-Nõmme ohtlik rahvamaja võidakse sulgeda täielikult või osaliselt

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Nõmme rahvamaja esifassaad on küll renoveeritud, ent see on tegelikult potjomkinlik lahendus, sest ülejäänud maja on avariiohtlik ja laguneb.
Kohtla-Nõmme rahvamaja esifassaad on küll renoveeritud, ent see on tegelikult potjomkinlik lahendus, sest ülejäänud maja on avariiohtlik ja laguneb. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Toila vallavalitsus ja volikogu on hakanud rohkem kui aastase pausi järel taas pead murdma, mida pihta hakata Kohtla-Nõmme rahvamajaga, mida on liiga kallis renoveerida ning raske ka ülal pidada, kuid mis on siiski kohaliku kultuurielu keskus.  

Pinged seoses Kohtla-Nõmme rahvamajaga hakkasid tõusma kaks aastat tagasi pärast kohalikke valimisi, kui Kohtla-Nõmme vald ühines Kohtla ja Toilaga üheks omavalitsuseks. Siis hakkasid kohalikus kogukonnas liikuma jutud, et vald tahab rahvamaja kinni panna ja lammutada, sest selle ülalpidamine ja kordategemine on liiga kallis. Vald kaalus erisuguseid variante, kuid toona ei tehtud mingit konkreetset otsust peale selle, et korda tehti peatänavapoolne välisfassaad, mis läks maksma 130 000 eurot.

Volikogu arutas, kuid tulemuseta 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles