Riigieksamite tulemused: Ida-Viru koole leiab nii tipust kui põhjast

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi gümnaasiumi direktor Tatjana Ait leiab, et riigieksamiteks drillimise asemel tuleks noori ette valmistada selleks, et nad ülikoolis hästi hakkama saaksid. Pilt on tehtud viimasel avaaktusel.
Jõhvi gümnaasiumi direktor Tatjana Ait leiab, et riigieksamiteks drillimise asemel tuleks noori ette valmistada selleks, et nad ülikoolis hästi hakkama saaksid. Pilt on tehtud viimasel avaaktusel. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ida-Virumaa edukaima kooli, Narva keeltelütseumi direktor Nadežda Tšerkašina tunnistas, et tema juhitud õppeasutus pole mingi rõõmukool, sest tulemuste saavutamiseks tuleb vaeva näha. 

Tänavusi riigieksamite tulemusi analüüsinud sihtasutuse Innove hinnangul on need varasemate aastatega võrreldes jäänud stabiilseks. Samad on ka Ida-Virumaa parimad koolid edetabelis, mille Postimees on koostanud kolme riigieksami tulemuse põhjal. Eesti õppekeelega koolide seas valitseb Kohtla-Järve Järve gümnaasium (vabariigis 28. koht), kellele see jäi viimaseks õppeaastaks gümnaasiumina. Venekeelsete koolide tipust leiab aga harjumuspäraselt Narva keeltelütseumi (vabariigis 2. koht).

Õppimine ei saa olla meelelahutus 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles