VIDEO Ahtmes algas Ida-Viru Keskhaiglat 21. sajandisse toova ravihoone ehitus

Põhjarannik
Copy
Uus  haiglahoone (eskiisil vasakul), kerkib 2013, aastal valminud ravikorpuse kõrvale.
Uus haiglahoone (eskiisil vasakul), kerkib 2013, aastal valminud ravikorpuse kõrvale. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ida-Virumaa Keskhaigla tähistas teisipäeval 16. sünnipäeva nurgakivi panekuga ligikaudu 20 miljonit eurot maksvale uuele aktiivravikorpusele. 

8700 ruutmeetri suuruses ravikorpuses hakkavad paiknema enamiku siseerialade palatid kokku 75 voodikohaga, angiograafia kabinet, laboratoorium, patoloogiateenistus ja mitmed teised haigla üksused.  

Haigla juhatuse esimees Tarmo Bakler sõnas nurgakivi panekul, et kui uus maja kahe aasta pärast  valmis saab, siis on praktiliselt kõik haigla üksused nendes tingimustes, mis vastavad 21. sajandi standarditele. "On see siis töötajate ja patsidentide olme või haiglahoone logistika või infektsioonikontrolli nõuded või üldine toimimise tagamise pool -  saame haigla töötajatega olla kindlad, et oleme oma hoonetega jõudnud 21. sajandisse," sõnas ta. 

Uus hoone kerkib 2013. aastal valminud aktiivravikorpuse kõrvale, kus paiknevad kirurgiakliinik, intensiivraviosakond, sünnitusosakond, erakorralise meditsiini osakond ja teised üksused. Selle teises küljes  on enam kui poole sajandi vanuse haiglahoone juurdeehitusena alanud ka 2200 ruutmeetri suuruse Ahtme tervisekeskuse ehitus. Seal hakkavad tegutsema perearstid ning hakatakse osutama füsioteraapia, ämmaemandusabi ja koduõenduse teenuseid.

Mõlemad hooned lähevad koos sisustusega maksma ligikaudu 30 miljonit eurot.  

Uut ravikorpust ehitab Astlanda Ehitus.    

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles