Narva kerkib taasiseseisvumisaja esimene uus korterelamu

Ilja Smirnov
Copy
Lähiaastatel peaks Narva siluett mõnevõrra muutuma. Piirijõe kaldale Aleksandri kiriku kõrvale on kavas rajada viis ühetüübilist kuni kuuekorruselist kolmnurkset korruselamut. Üheskoos moodustavad need ühtse arhitektuurikompositsiooni, millel on ühine sisehoov ja seda ümbritsev haljasala.
Lähiaastatel peaks Narva siluett mõnevõrra muutuma. Piirijõe kaldale Aleksandri kiriku kõrvale on kavas rajada viis ühetüübilist kuni kuuekorruselist kolmnurkset korruselamut. Üheskoos moodustavad need ühtse arhitektuurikompositsiooni, millel on ühine sisehoov ja seda ümbritsev haljasala. Foto: AS Vallikraavi Kinnisvara / OÜ AB Artes Terrae

Lähiaastatel hakkab Narva siluetti täiendama Eesti iseseisvusaastate jooksul esimene täiesti uus korterelamu, mille ümber võib ajapikku kerkida terve elamukvartal. Uute kortermajade rajamine on piirilinnas seni olnud vaid projektide tasandil.

Narva linnavõimud on vastu võtnud Raudsilla tn 1 paiknevale maa-alale kavandatava uue elamukvartali detailplaneeringu ning suunanud selle avalikule väljapanekule. Täiesti uus elamukvartal peaks kerkima piirijõe kaldale Aleksandri kiriku kõrvale varem lammutatud Juhkentali kooli kohale.

Nagu joonistelt ja illustratsioonidelt näha, on kavas ehitada viis ühetüübilist kolmnurkset korterelamut. Üheskoos moodustavad need ühtse arhitektuurikompositsiooni, millel on ühine sisehoov ja seda ümbritsev haljasala. Planeeringu kohaselt on uutel elamutel kuni kuus korrust. Hoonestuse üldpindala on kuni 3000 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles