Varingud vanades kaevandustes võivad sageneda

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Varinurmes ootavad kaks varingukohta täitmist. Seni peab omavalitsus koos omanike ja päästeametiga tagama selle, et keegi sinna sisse ei roniks ja viga ei saaks.
Varinurmes ootavad kaks varingukohta täitmist. Seni peab omavalitsus koos omanike ja päästeametiga tagama selle, et keegi sinna sisse ei roniks ja viga ei saaks. Foto: Gerli Romanovitš / Põhjarannik

Varingud vanades kaevandustes ja sissevajuvad šurfiaugud on pärand, millega Ida-Virumaal tuleb leppida ning mida lahendatakse juhtumipõhiselt siis, kui mõni järjekordne ava vanadesse kaevanduskäikudesse tekib. 

TalTechi Virumaa kolledži põlevkivi kompetentsikeskus, TalTechi geoloogia instituut ja Lüganuse vald korraldasid infopäeva altkaevandatud alade uuringutest. Need andsid küll pildi sellest, millised uuringud kaevanduskäikude ja hilisemate varingute kohta on tehtud ning kuidas moodsa kaardirakenduse abil saab teada, kui lähedalt sinu elamise juurest kaevanduskäigud läbi on läinud, kuid samas tõdeti, et seda, millises piirkonnas ja millal varingud võiksid tekkida, on ennustada võimatu. 

Võivad tiheneda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles