Kohtla-Nõmme kogukond nõuab vallalt selgitusi rahvamaja kohta

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Nõmme rahvamaja vajab investeeringuid, et viia hoone vastavusse elementaarsete ohutusnõuetega. Ent seal on muidki probleeme, näiteks lekkiv katus ning väidetavalt ebaefektiivne küttesüsteem. Vald pole aga kahe aasta jooksul suutnud otsustada, mida majaga ette võtta. Fotol on kangastelgedel kudumise tuba, kus käsitööga tegelemiseks tuleb ennast järjekorda võtta.
Kohtla-Nõmme rahvamaja vajab investeeringuid, et viia hoone vastavusse elementaarsete ohutusnõuetega. Ent seal on muidki probleeme, näiteks lekkiv katus ning väidetavalt ebaefektiivne küttesüsteem. Vald pole aga kahe aasta jooksul suutnud otsustada, mida majaga ette võtta. Fotol on kangastelgedel kudumise tuba, kus käsitööga tegelemiseks tuleb ennast järjekorda võtta. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Nõmme rahvamaja ringijuhid ning kogukonna aktivistid pöördusid vallavalitsuse poole avaliku kirjaga, kus heidavad vallajuhtidele ette, et olukorras, kus vald kaalub maja osalist või täielikku sulgemist, pole valla juhtkond kordagi kohaliku kogukonnaga kohtunud, jagamaks selgitusi hoone tuleviku kohta. 

Põhjarannik kirjutas tänavu oktoobris, et Toila vallavalitsusel on ohtliku ja laguneva rahvamajaga kaks plaani: jätta hoone kasutusse vaid osaliselt ja ülejäänu konserveerida või sulgeda maja täielikult ning kolida kogu huvitegevus ümber koolimajja.

Avalik kiri vallavalitsusele 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles