VIDEO Miljon eurot Pargi keskuse seintel

Põhjarannik
Copy
Selline nägi Pargi keskuse pargipoolne külg välja ühel õhtusel hetkel esmaspäeval, kui käsil oli selle testimine. Alates reedest, kui keskus uksed avab, peaks valgustatud fassaad hakkama näitama kõike seda, milleks ta suuteline on.
Selline nägi Pargi keskuse pargipoolne külg välja ühel õhtusel hetkel esmaspäeval, kui käsil oli selle testimine. Alates reedest, kui keskus uksed avab, peaks valgustatud fassaad hakkama näitama kõike seda, milleks ta suuteline on. Foto: Matti Kämara / Põhjarannik

Kui kinnisvaramüüjad reklaamivad sageli  avanevat "miljonivaadet", siis Pargi keskusel on sõna otseses mõttes "miljonifassaad". 

Keskuse rajamise projektijuht Allan Mänd kinnitab, et just sellises suurusjärgus raha on kulunud igasse ilmakaarde seintele paigaldatud ekraanidele, valgusribadele ja muudele kujunduselementidele. 

Arhitektuuribüroo Luhse ja Tuhal ning fassaadi paigaldava kohaliku firma Art Depoo koostöös on sündinud nii-öelda elav fassaad, kus kaupmeeste logode vahel särab, vilgub, vahetab värvi ja mängib valgus, kolmel suurel ekraanil saab kuvada reklaami, aga vajaduse korral ka otseülekandeid spordivõistlustest, kontsertidest või mis tahes muudest sündmustest, üheteistkümnel 3x3 meetri suurusel niinimetatud meeleoluekraanil saab näidata arvutigraafikat, videoid, nagu näiteks esimestel testipäevadel elavat lõket. 

Allan Mänd tõdeb, et selline fassaadilahendus loob tohutult kasutamisvõimalusi. Seda, kuidas seda oskuslikult ja maitsekalt kasutada, tuleb ilmselt veel katsetada ja harjutada. 

Art Depoo juhatuse liige Roman Villo  tõdeb, et Eestis ei ole ühelgi hoonel seni veel Pargi keskuse sarnast fassaadilahendust, kus oleks võimalik valgusega nõnda mängida. "Me tegeleme kindlasti veel terve detsembrikuu selle valgusmängu sisu loomisega. Kindlasti hakkab see pidevalt muutuma, arvestades muu hulgas näiteks hooajalisust, lastes päeval näiteks intensiivsemat ja öösel mahedamat valgust," rääkis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles