Ida-Viru eesti koolid hädas: vene laste toetamiseks ei jätku raha

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Eesti õppekeelega Järve kooli 320 õpilasest 180 kodune keel ei ole eesti keel. Pilt on tehtud oktoobris, kui põhikooliks muutunud kool tähistas oma 97. sünnipäeva ning sai tuttavaks uue lipu, logo ja koolilauluga.
Eesti õppekeelega Järve kooli 320 õpilasest 180 kodune keel ei ole eesti keel. Pilt on tehtud oktoobris, kui põhikooliks muutunud kool tähistas oma 97. sünnipäeva ning sai tuttavaks uue lipu, logo ja koolilauluga. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Järve koolis on vene kodukeelega õpilasi juba rohkem kui eestlasi, aga lisakeeleõpet riik ei rahasta. Raskustes on teisedki Ida-Viru eesti koolid, kes maksavad muu kodukeelega laste keeleõppele peale ja ootavad, et riik selle korvaks. 

Ida-Viru eesti koolide lisaraha vajadusele on juhtinud tähelepanu nii koolijuhtide ühendus kui Virumaa eesti hariduse selts. Esimesena lõi aga häirekella Kohtla-Järve Järve kooli direktor Anne Endjärv, kel mure kõige suurem.

Oktoobri keskel saatis ta taotluse neljale kõrgele haridus- ja teadusministeeriumi ametnikule, teiste seast kantslerile, aga rohkem kui kuu ajaga ei tulnud vastuseks silpigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles