Teisipäev on Lüganuse ajaloos tuliseim

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Selle kooliaasta alguses tähistas Kiviõli 1. keskkool oma koolimaja 50. sünnipäeva, mille puhul kogunes kogu koolirahvas hoovi droonipilti tegema. Toona ei osanud keegi ette näha, kui ärevaks juubeliaasta koolile kujuneb.
Selle kooliaasta alguses tähistas Kiviõli 1. keskkool oma koolimaja 50. sünnipäeva, mille puhul kogunes kogu koolirahvas hoovi droonipilti tegema. Toona ei osanud keegi ette näha, kui ärevaks juubeliaasta koolile kujuneb. Foto: Abero Eiche / Kiviõli 1. keskkool

Täna tuleb kaks aastat vana Lüganuse valla kõige tulisem päev, sest Kiviõli 1. keskkooli ametist tagandatud direktori toetuseks toimuvad õpetajate hoiatusstreik koolis ja meeleavaldus vallavalitsuse ees ning sisse antakse umbusaldusavaldus, kus nõutakse nii vallavalitsuse kui ka volikogu juhtide tagandamist. 

Ärevad sündmused Lüganusel juhatab sisse õpetajate tunniajane hoiatusstreik. Tegemist on esimese streigiga Kiviõli koolis ning esimese streigiga Eestis, kus ei nõuta juurde palgaraha, vaid seistakse oma kooli juhi eest. 

Kooli esindaja, õpetaja Mariliis Randmer ütles, et streikivad õpetajad on homme sellel ajal töötoas, kus pannakse paberile oma visioon ja ettekujutus Kiviõli 1. keskkooli tulevikust. "Kui direktori konkursil on välja kuulutatud, et oodatakse selle inimese tulevikuvisiooni koolist, siis me tahame näidata, et me oleme üks meeskond, mille osa on direktor, ja päris nii ei saa, et tuleb ainult uus inimene oma nägemusega," selgitas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles