Narva arhitekt Ivan Sergejev lahkub ametist

Põhjarannik
Copy
Ivan Sergejev.
Ivan Sergejev. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Narva linnaarhitekt Ivan Sergejev, kes vedas ka Narva kandideerimist Euroopa kultuuripealinnaks, lahkub ametist ja asub Tallinnas tööle majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi keskkonnasäästliku ehituse nõunikuna. 

Sergejev kirjutas kolmapäeva hommikul sotsiaalmeedias, et Narva ees seisvad väljakutsed ei piirdu kaugeltki vaid füüsilise linnakeskkonna küsimustega. "Pigem on tegemist nii-öelda pehmete kudedega: kommunikatsioon, kultuur, identiteet. Paljuski just need teemad ei võimalda linnal korralikult areneda (sealhulgas ehitada). See teadmine määras minu kutsealast tegevust meie linnas," märkis ta, olles tänulik, et sai Narva linnaarhitektina tegelda raekoja ja raekoja platsi, sisekaitseakadeemia kolledži, riigigümnaasiumi, rattateede, Kreenholmi tekstiili avastuskeskuse ja paljude muude ehitiste arendamisega. "Loomulikult on olnud ka apsakaid, kuid üldiselt on minu arvates Narva linnakeskkond paranemas."

Sergjevil on hea meel ka selle üle, et suutis panustada sellesse, et Narvast saaks kuum sihtkoht edumeelsetele arhitektidele, planeerijatele, urbanistidele ja kunstnikele. "Olen tänulik, et mul õnnestus korraldada mitu töötuba, pidada mitu loengut, korraldada mitu üritust, õpetada arhitektuuri gümnaasiumi õpilastele, esindada meie linna üritustel mitmes riigis ning võtta vastu külalisi üle kogu maailma; tugevdada Narva ja ülejäänud riigi vahelist sidet," märkis ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles