Vangide võitlus suitsetamisõiguse eest lõppes riigikohtus kaotusega

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Viru vangla jalutuskamber, kus veel veidi rohkem kui kaks aastat tagasi said vangid suitsetada. Sel nädalal otsustas riigikohus, et sigarettide keeld vanglas on põhjendatud ning pole põhiseadusega vastuolus.
Viru vangla jalutuskamber, kus veel veidi rohkem kui kaks aastat tagasi said vangid suitsetada. Sel nädalal otsustas riigikohus, et sigarettide keeld vanglas on põhjendatud ning pole põhiseadusega vastuolus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Viru vangla vangide kahe aasta pikkune võitlus õiguse eest suitsetada lõppes teisipäeval kaotusega, kui riigikohus jättis rahuldamata taotlused tunnistada tubakatoodete keeld vanglas põhiseadusvastaseks.

Tartu halduskohus esitas vangide kaebuste läbivaatamise käigus riigikohtule taotluse tunnistada põhiseadusega vastuolus olevaks 2017. aastal jõustunud justiitsministri vangla sisekorraeeskirja puudutav muudatus, mis keelab vanglas kinnipeetavatele suitsetatavad tubakatooted ja esemed, millest ja mille abil on võimalik suitsetatavaid tubakatooteid kokku panna või neid suitsetada.

Riigikohus rikkumist ei näinud 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles