Maaeluminister võttis nõunikuks Tudulinna endise vallavanema

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Andrus Toss 2017. aasta talvel Peipsil kala püüdmas. Maaeluministri nõunikuna kuuluvad ühe valdkonnana tema tööülesannete hulka ka kalanduse küsimused.
Andrus Toss 2017. aasta talvel Peipsil kala püüdmas. Maaeluministri nõunikuna kuuluvad ühe valdkonnana tema tööülesannete hulka ka kalanduse küsimused. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Detsembris uueks maaeluministriks saanud Arvo Aller võttis üheks nõunikuks omakandimehe, Alutaguse vallavalitsuse liikme ja Tudulinna endise kauaaegse vallavanema Andrus Tossu. 

Andrus Tossu töövaldkonnaks on maapiirkonna organisatsioonid, ettevõtluse areng, maaelu areng, regionaalpoliitika ja kalandus. "Mu töö puudutab eelkõige koostööd erinevate maaelu arendamise organisatsioonidega, aga eks aja jooksul selgub, mis veel juurde tuleb. Minu jaoks on see kindlasti huvitav väljakutse," ütles ta Põhjarannikule.

Toss lisas, et pole elus palju ameteid vahetanud. "Olin ligemale 14 aastat kaitseväes ja hiljem enamvähem sama pika aja omavalitsuses. Kuna nüüdne amet on seotud poliitikaga, siis saab näha, kui kaua see kestab," ütles ta. 

Toss ei kuulu ühtegi erakonda. Liitumisest EKREga, kuhu kuulub maaeluminister Aller, ei ole Tossu sõnul praegu juttu olnud. "See ei ole esmatähtis. Töö, mida mind on kutsutud tegema, ei ole poliitiline," ütles ta.

Viimastel kohalikel valimistel kandideeris ta Mäetaguse, Tudulinna, Iisaku, Alajõe ja Illuka valdade ühinemisel moodustatud Alutaguse valla volikogusse valimisliidu Alutaguse Heaks koosseisus. Ta kogus 57 häält, mis oli paremuselt kuues tulemus.

Toss sõnas, et Alutaguse vallavalitsuses oli ka huvitav töötada, aga kui 2018. aasta lõpuni oli ta seal palgaline abivallavanem, siis viimasel aasta vaid vallavalitsuse liige. 

Andrus Toss on Tudulinnas kandis tegelenud ka talupidamisega. "See jääb praegu suuremas osas mu elukaaslase õlule, kuna ma ise olen nüüd suurema osa ajast Tallinnas," ütles ta.  

Ta oli aastaid ka Peipsi-Alutaguse Koostöökoja juhatuse liige. 

Arvo Alleri teiseks nõunikuks sai Ruve Šank, kelle töövaldkonnasks on organisatsiooni järjepidevus, suhtlemise kultuur ja väliskontaktid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles