Ekspertiis: Kohtla-Järve Järve kool on täielikult amortiseerunud

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Praegune Järve kool avas Kohtla-Järve 1. keskkoolina oma uksed 1971. aastal. Sellest ajast on seal tehtud küll lokaalseid pisiremonte, kuid põhjalikumaid renoveerimistöid 50 aasta jooksul tehtud pole.
Praegune Järve kool avas Kohtla-Järve 1. keskkoolina oma uksed 1971. aastal. Sellest ajast on seal tehtud küll lokaalseid pisiremonte, kuid põhjalikumaid renoveerimistöid 50 aasta jooksul tehtud pole. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kohtla-Järve Järve koolile (endine Kohtla-Järve Järve gümnaasium) tehtud ehitusekspertiis nentis, et kehvalt ehitatud hoone on amortiseerunud, kohati ohtlik ning vajab täielikku renoveerimist. Linn lubab seda jõudumööda tegema hakata.

Koolimaja seisundit hindasid OÜ P.P. Projekt neli eri valdkonna eksperti, kes alustuseks leidsid, et 1971. aastal kasutusse võetud ehitis on rajatud arhitektuurselt ja tehniliselt madalal tasemel ning tänapäevaga võrreldes ei ole rakendatud lahendused mõistlikud ega ka põhjendatud. 

Ehitise vundamendid ja aluspõrandad on ekspertide sõnul püsivad, kuid amortiseerunud ning vajavad rekonstrueerimist ja tugevdamist. Samuti tuleb vundamendile ning sokliosale paigaldada korrektne hüdroisolatsioon ja soojustus, sest vundamendist ja soklist läbi tulev vesi kahjustab pidevalt hoonet.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles