Jõhvi külje alla kavandatakse lemmikloomade kalmistut

Põhjarannik
Copy
Praegu pole Ida-Virumaa inimestel oma lahkunud lemmikloomi matta mujale kui metsa alla.
Praegu pole Ida-Virumaa inimestel oma lahkunud lemmikloomi matta mujale kui metsa alla. Foto: Irina Tokareva

Jõhvi vallavolikogu otsustab täna, kas Kotinukale tuleb lemmikloomade kalmistu.

Lemmikloomade kalmistu vajalikkusest on Jõhvis räägitud juba rohkem kui kümme aastat, nüüd lõpuks on mõte jõudnud volikogusse.

"Ajendiks on inimeste huvi − kuuldavasti on neli firmat käinud vallavalitsuses küsimas, kui kaugele selle ideega on jõutud," rääkis vallavalitsuse majandusspetsialist Aivo Tamm.

Tema sõnul on vallal kavas anda Kotinukal asuv vähemalt poole hektari suurune maatükk kümneks aastaks rendile firmale, kes rajab sinna lemmikloomade kalmistu ja hakkab seda haldama.

"Kümme aastat on mõistlik aeg. Alguses on vaja investeerida ja teenus sisse töötada, vähema ajaga ei tasu see investeering ära. Suurt kasumit sealt nagunii tulema ei hakka," arutles Tamm.

Vallavalitsuse heakorraspetsialist Liivi Mölder ütles, et väga suurt maatükki pole kalmistule mõtet eraldada.

"Lääne-Virumaa kogemus näitab, et matmisi seal väga palju ei toimu. Aga selline võimalus peab inimestel kindlasti olema."

Mölderi sõnul tuleb kalmistu rajajal kõigepealt teha korda alani viiv tee, edasi on vaja harvendusraie teha ja kännud freesida ning paigaldada aed koos väravaga.

"Lemmikloomade kalmistu eeskirja mustand on juba olemas," ütles Mölder. "Kui volikogu loa annab, võiksime maikuus hankega välja tulla." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles