Jõhvis hakatakse koolitama meestejuuksureid

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Möödunud aasta kevadel lõpetas Marideli esimene grupp spaateenindajaid. Tänavu on juuksurite erakoolis pakutavate erialade nimekiri täienenud: koolitama hakatakse ka meestejuuksureid.
Möödunud aasta kevadel lõpetas Marideli esimene grupp spaateenindajaid. Tänavu on juuksurite erakoolis pakutavate erialade nimekiri täienenud: koolitama hakatakse ka meestejuuksureid. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jaanuaris oma 20. sünnipäeva tähistanud ning haridus- ja teadusministeeriumilt taas kuueks aastaks tegevuslitsentsi saanud juuksurite erakool Maridel avab kevadel uue õppesuuna ning hakkab koolitama meestejuuksureid. Uus õppekava sai riikliku akrediteeringu.

Marideli direktori Marina Kulkova sõnul polnud idee juhuslik: spetsialistidest meestejuuksureid on Eestis vähe, nõudlust nende järele aga on − tegemist on tänapäeva ilutööstuse ühe olulisema suunaga, seda enam, et viimastel aastatel on habemed ja vuntsid taas moodi tulnud.

Ka meestel on huvi

"Ka mehed on spetsialiseeritud juuksuritöökodadest huvitatud," arutles ta. "Meeste juuksurisalongides pakutakse suuremat teenuste valikut kui tavalistes juuksurisalongides: juukselõikusest ning habeme ja vuntside kujundamisest maniküüri ja pediküürini välja. Pakkusime mõningaid sellesse valdkonda kuuluvaid teadmisi laia profiiliga juuksurite koolitamisel ka varem, kuid nüüd hakkame neid õpetama süvendatult. Õpe kestab aasta aega."

Tulevasi meestejuuksureid hakkavad koolitama kogenud meistritest pedagoogid, rahvusvahelise klassi kohtunikud German Saar ja Natalja Konstantinova. Enne uuel õppesuunal töö alutamist uuriti turgu ning veenduti, et sellest erialast huvitatuid on, muu hulgas ka mehi.

"Meestejuuksurite teenused pole odavad nind meie turul pakutakse neid vähe, seepärast perspektiivi on," usub Kulkova. "Kaalume ka meeste juuksurisalongi avamist kohe pärast seda, kui oleme välja koolitanud piisaval hulgal meistreid."

Võib tulla konkurss

Kulkova sõnul asjast huvitatuid on ning sel aastal plaanib Maridel vastu võtta 24 õpilast: 12 Tallinnas ja Jõhvis. Esimene rühm peaks tööd alustama juba kevadel.

"Meist on taas saanud töötukassa partnerid töökohapõhist õpet toetavas projektis "PRÕM". Loodame, et meile tuleb õpilasi ka nende suunamisel. Samuti hakkame järgmisest õppeaastast taotlema riiklikult toetatavaid õppekohti," tutvustas Kulkova plaane. "Kuna ükski riiklik kool sellel kitsa suunitlusega erialal praegu koolitust ei paku, siis võimalik, et soovijate seas tuleb isegi konkurss."

Kulkova lisas, et sel aastal on uuendatud ka mõningaid nende traditsiooniliste erialade õppekavasid: juuksurid hakkavad nüüdsest õppima kaks aastat, küünetehnikud aasta aega. Kõik väljaõppe edukalt läbinud noored spetsialistid saavad võimaluse sooritada kutseeksam ning omandada Euroopa sertifikaat.

20 aasta jooksul on Maridel välja koolitanud üle 1200 spetsialisti: juuksureid, küünetehnikuid, spaateenindajaid ja masseerijaid. Kooli lõpetanud töötavad edukalt nii Eestis kui ka teistes riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles