Narva paneb Kakukese lasteaia kordategemise asemel hoopis kinni

Ilja Smirnov
Copy
2018. aasta suvel tühjaks jäänud lasteaed Kakuke asetseb Narva linnasüdames väga suurel ning igas mõttes väärtuslikul territooriumil.
2018. aasta suvel tühjaks jäänud lasteaed Kakuke asetseb Narva linnasüdames väga suurel ning igas mõttes väärtuslikul territooriumil. Foto: Anna Markova

Narva lasteaed Kakuke suleti remondiks juba 2018. aasta juulis. Lapsed ja osa töötajatest jaotati ära mööda teisi lasteaedu, ülejäänud töötajad koondati, ent järgnenud poolteise aasta jooksul lubatud remonti ei alustatudki. Sel neljapäeval, 30. jaanuaril otsustas Narva linnavolikogu Kakukese kui asutuse sootuks likvideerida.

1965. aastal ehitatud Kakukese lasteaia hoone renoveerimise käigus oli kavas soojustada seinad, katus ja sokkel, rekonstrueerida ventilatsiooni-, elektri- ja küttesüsteem, paigaldada taastuvenergeetikaseadmed ja akende päikesekaitsed. Selle tulemusena paranenuks hoone sisekliima, vähenenuks hoonesse tarnitud energia ja ülalpidamiskulud, vähenenuks soojuskaod ja süsihappegaasi emissioonide hulk.

Ilja Smirnov

Jah, see on ebapopulaarne, kuid samas õigeaegne otsus.

Irina Janovitš

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles