Jõhvi kesklinna mänguväljak jääb senisele kohale

Erik Gamzejev
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi kesklinnas asuva populaarse mänguväljaku maaküsimuse üle on valla ja maaomaniku vahel käinud vaidlused juba ligemale aasta aega.
Jõhvi kesklinnas asuva populaarse mänguväljaku maaküsimuse üle on valla ja maaomaniku vahel käinud vaidlused juba ligemale aasta aega. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi volikogu andis neljapäeval vallavalitsusele nõusoleku osta 45 000 euro eest Jõhvi kesklinnas olev maatükk, kus on juba üle kümne aasta olnud menukas laste mänguväljak. See tähendab, et väljak jääb senisele kohale. 

Kui volikogu ei suutnud eelmisel kahel korral selle kinnistu asjus otsust teha, kerkis päevakorrale mänguväljaku kolimine, sest vallavalitsuse õigus seda maad kümme aastat tasuta kasutada sai läbi eelmise aasta 12. augustil. Sealtpeale on omanikul lepingu järgi õigus nõuda vallalt kinnistu vabastamisega viivitamise eest 30 eurot päevas ehk ligi tuhat eurot kuus. 

Mänguväljak hõlmab ligikaudu 5800 ruutmeetri suurusest kinnistust, mis jääb endise maavalitsuse hoone ja kiriku vahele Veski ja Rakvere tänava nurgale, ligikaudu 30 protsenti ehk 1710 ruutmeetrit. Kinnistu omanik Roman Villo teatas juba mullu kevadel vallavalitsusele, et pärast 12. augustit tuleb vallal selle maa kasutamise eest hakata maksma renti või kogu kinnistu välja osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles