Jõhvi vallavolikogu aseesimeheks sai Tamara Põlevina

Põhjarannik
Copy
Tamara Põlevina.
Tamara Põlevina. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi saadikud valisid vallavolikogu aseesimeheks Tamara Põlevina Ossipenko valimisliidust Jõhvi − Meie Kodu, kes lisaks juhib nii kultuurikomisjoni kui ka revisjonikomisjoni. Põlevina poolt hääletas viimasel volikogu istungil 12 saadikut, mis tähendab, et peale 11 kohal olnud võimuliidu esindaja andis talle oma hääle ka üks opositsioonileeri saadik. 

Veel suve hakul oli Jõhvi vallavolikogul kaks aseesimeest: Jekaterina Vassiljeva ja Jelena Bezvoditskaja. Kuna nad aga mõlemad peatasid vahepeal ajutiselt oma saadikuvolitused, siis langesid nad automaatselt ka volikogu aseesimehe kohalt, mis ei taastu automaatselt, kui saadik volikogusse naaseb. Pärast seda, kui Bezvoditskaja saadikuvolitused peatas, polnud volikogu esimehel Eduard Eastil ühtegi asetäitjat.   

Volikogu aseesimehed pole viimaste aastate jooksul ühtegi istungit juhtinud. Neile makstakse iga kuu alampalga ehk 584 euro suurust hüvitist.  

Põlevina ütles eelmise aasta lõpus Põhjarannikule, et volikogu aseesimehel ja komisjonide esimeestel on suured hüvitised muu hulgas ka seetõttu, et opositsioon esitab palju arupärimisi, millele vastamiseks tuleb teha palju tööd. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles