Lüganuse koolisõda läbi: vallavalitsus kinnitas Anu Vau Kiviõli kooli direktoriks

Gerli Romanovitš
, ajakirjanik
Copy
Anu Vau kinnitamisega Kiviõli 1. keskkooli direktoriks loodetakse koolirahu taastumisele.
Anu Vau kinnitamisega Kiviõli 1. keskkooli direktoriks loodetakse koolirahu taastumisele. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Lüganuse vallavalitsus kinnitas Kiviõli 1. keskkooli direktoriks Anu Vau, kes alustab tööd järgmisest esmaspäevast. 

Kolmapäeva hommikul kogunenud Lüganuse vallavalitsus kinnitas Kiviõli 1. keskkooli direktoriks senise eesti keele ja kirjanduse õpetaja Anu Vau. Vau alustab tööd alates esmaspäevast. 

Viktor Rauami sõnul on olukord kindlasti Anu Vaule uus, olenemata sellest, et ta on pikki aastaid koolis töötanud. "Küll on nii Anu Vau, kui kooli töötajad ise kinnitanud, et nad pakuvad uuele direktorile igasugust abi ja tuge ning sedasama saab ta ka meie poolt," ütles Rauam, kes lubas veel täna allkirjastada vajalikud dokumendid selleks, et direktor saaks esmaspäevast tööga alustada. 

Anu Vau ütles eelmisel reedel toimunud läbirääkimiste järel, et talle esitatud tingimused olid vastuvõetavad ning tunnistas, et koolitüli tunneli lõpus paistab ometi valgus. 

Ka kool on kinnitanud, et nad soosivad Anu Vaud, kes on aastaid aidanud Heidi Uustalu kõrval ehitada Kiviõli 1. keskkooli selliseks nagu see täna on.  

Kiviõli koolikriis sai alguse 5. detsembril kui vallavalitsus vallandas Kiviõli 1. keskkooli direktori Heidi Uustalu. Hoolimata sellest, et kogukond, õpilased ja õpetajad nõudsid direktori ametisse ennistamist, keeldus vallavalitsus seda tegemast ning jätkas koolile uue direktori otsimist. Konkursi tulemusena valiti välja endine Mäetaguse põhikooli ning Jõhvi gümnaasiumi direktor Tarmo Valgepea, kes suure kogukonna ja kooli vastasseisu tõttu ise oma kandideerimisest loobus. Nii tegi vallavalitsus ettepaneku direktoriks saada konkursil teiseks jäänud Anu Vaule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles