Elena Ušakova ettevõtlik vaim pälvis tunnustust

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Elena Ušakova mõtleb koolieelikutele välja arendavaid õppeprogramme ning jagab oma kogemusi meelsasti ka kolleegidega.
Elena Ušakova mõtleb koolieelikutele välja arendavaid õppeprogramme ning jagab oma kogemusi meelsasti ka kolleegidega. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kuueaastaseks saav Elena Ušakova arendus- ja õppekeskus kandideeris Eesti väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsiooni (EVEA) korraldataval üle-eestilisel konkursil "Eesti ettevõtlik vaim 2019" eduka sooloettevõtja kategoorias.

Konkursil osales 30 ettevõtet Eesti eri paigust. Konkursist osavõtnute tegevust hindas asjatundlik žürii EVEA asepresidendi Marina Kaasi juhendamisel.

Elena Ušakova liitus EVEAga möödunud aastal, kuid assotsiatsiooni liikmeks olek ei olnud konkursil osalemise kohustuslik tingimus. Jõhvis paiknev Elena Ušakova keskus kandideeris eduka sooloettevõtja kategoorias kui aasta parim iseendale tööandja, kuna Ušakova ajab oma äri ja ka töötab üksinda. Alates 2014. aastast käivad tema tundides lisaks kümnetele Jõhvi ja Kohtla-Järve lastele ka Sillamäelt ning teistest meie regiooni linnadest ja isegi mujalt maakondadest pärid lapsed.

Kogemuste saamiseks pöörduvad sageli tema poole kolleegid, muu hulgas ka teistest riikidest. Ušakova on sageli esinenud rahvusvahelistel konverentsidel ning tulnud rahvusvaheliste võistluste võitjaks. Kõik see kinnitab, et otsustav samm, mille pedagoog kuus aastat tagasi oma keskust avades astus, oli õige. Ühtlasi aitas see tal tõusta oma erialal ja ametis, millele ta on pühendanud kogu oma elu, uuele tasandile.

Elena Ušakova korraldab Ida-Viru lasteaedade lastele ka tasuta õppepäevi ning jagab oma õppematerjale ja -kavu koolieelsete lasteasutuste õpetajatega. Konkursi žürii tõi Ušakova tehtava töö esile kui ettevõtja panuse regiooni arendamisse.

"Võitjaks ma ei tulnud, kuid esikolmikusse jõudmine on samuti suurepärane tulemus ning tunnustus on alati meeldiv," sõnas Ušakova. "Minule on see sündmus oluline tähis nii minu eraelus kui ka töös, loogiline jätk, mis kinnitab, et minu jõupingutused pole asjatud."

Saavutatud edu innustab edasi tegutsema ning ideid on loomingulisel pedagoogil veel palju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles