Ministeerium: rahahädas eesti koolidele otsitakse lahendusi

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kohtla-Järve Järve koolis on üle poole õpilastest venekeelsetest peredest ning vajaksid seetõttu lisatuge õppimisel, kuid riik pole selleks siiani lisaraha andnud. Foto on tehtud mullu sügisel toimunud kooli 97. sünnipäeva tähistamisel.
Kohtla-Järve Järve koolis on üle poole õpilastest venekeelsetest peredest ning vajaksid seetõttu lisatuge õppimisel, kuid riik pole selleks siiani lisaraha andnud. Foto on tehtud mullu sügisel toimunud kooli 97. sünnipäeva tähistamisel. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Virumaa omavalitsusliit ootab haridusministrilt endistviisi lahendusi eesti õppekeelega koolide rahamurele, mis on tekkinud vene kodukeelega õpilaste arvu kiire kasvu tõttu. Ministeerium lubab ettepanekutega välja tulla kevadeks.

Ida-Virumaa omavalitsuste liidu juhatus pöördus haridus- ja teadusminister Mailis Repsi poole mullu detsembris kõikide maakonna omavalitsuste nimel. Pöördumises kirjutatakse, et maakonna üldhariduskoolid seisavad suure väljakutse ees, kuna muukeelsete õpilaste arv ja osakaal on eesti õppekeelega koolides hakanud kiirelt suurenema ning koolid ei ole nende vastuvõtmiseks ja õpetamiseks valmis.

"Selleks, et säilitada eesti õppekeelega koolides kõigile hea või isegi kõrge õppekvaliteet (sh eesti emakeelega õpilastel) ning kõikide riigikeeles õppida soovijate vastuvõtmine, on äärmiselt vajalik rahaline lisatugi," seisab pöördumises. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles