Jõhvi altkäemaksuprotsessis üle kuulatud tunnistaja eitas Neglasoni eelistamist

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
PEAVAD NÕU: Niina Neglasoni (vasakult) ja Tiiu Seppa esindas eilsel istungil vandeadvokaat Stella Veber.
PEAVAD NÕU: Niina Neglasoni (vasakult) ja Tiiu Seppa esindas eilsel istungil vandeadvokaat Stella Veber. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Esmaspäeval Viru maakohtus jätkunud niinimetatud Jõhvi arstide protsessil andis ütlusi esimene tunnistaja − Jõhvi haigla (OÜ Corrigo) raamatupidaja, kes aga ei kinnitanud prokuratuuri süüdistuses olevat väidet Niina Neglasoni eelistamise kohta töö hulga suunamisel arstidele. 

Prokuratuuri altkäemaksusüüdistus puudutab seda, et OÜga Corrigo lepingulises suhtes olnud Niina Neglason sai väidetavalt ettevõtte juhatuse liikme Tiiu Sepa korraldusel olulisi soodustusi, mille eest ta vastutasuks volikogu liikme ja esimehena pooldas avalikult Jõhvi tervisekeskuse rajamist, mille eestvedaja oli Corrigo, ning võttis pooldavaid seisukohti ka ajakirjanduses.

Süüdistuse kohaselt suunati Neglasonile vastutasuks rohkem töövõimeekspertiiside tegemist kui teistele lepingulistele arstidele, mis võimaldas tal rohkem teenida. Samuti heidetakse süüdistuses ette, et Corrigos hooldusel olnud Neglasoni ämma hooldustasu jäi samaks, samal ajal kui teiste puhul see tõusis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles