Voka lapsed lustivad peagi uuel mänguväljakul

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
LEADERi toel kerkib riburada mänguväljakuid: eelmisel aastal avati mänguväljak Tammiku alevikus, tänavu Vokas.
LEADERi toel kerkib riburada mänguväljakuid: eelmisel aastal avati mänguväljak Tammiku alevikus, tänavu Vokas. Foto: Matti Kämärä

Iganenud mänguväljaku põhjalik uuenduskuur Voka alevikus läheb maksma ligi 60 000 eurot.

Toila vallavalitsus tunnistas Voka aleviku mänguväljaku rekonstrueerimise hanke võitjaks Lars Laj Eesti, kes pakkus tööde maksumuseks 60 656 eurot. Lars Laj Eesti viimaste tööde hulgas on näiteks Kuressaare lossi ja Valga linnasüdame mänguväljakud.

Toila vallavalitsuse arendusnõunik Mehis Luus ütles, et Voka uus mänguväljak peaks valmis saama enne suve. "Loodame lepingu sõlmida järgmisel nädalal." 

Mänguväljaku rekonstrueerimine sai toetust Kirderanniku koostöökogult − LEADERi toetus ulatub ligemale 50 000 euroni. 

Tööde käigus demonteeritakse vananenud ja ohtlikuks muutunud elemendid ning rajatakse nüüdisaegne, rohkete ja mitmekülgsete võimalustega mänguväljak.

Mänguväljak sisustatakse selliselt, et üleminekud ühest vanuserühmast teise oleksid sujuvad, arvestades laste erisugust kasvu, füüsilisi ja vaimseid võimeid. 

Vallavõimud loodavad, et korrastatud ja nüüdisajastatud mänguväljak tõstab oluliselt aleviku väärtust ning suurendab kohaliku elanikkonna kogukonnatunnet ja rahulolu oma elukeskkonnaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles