Saksamaa ärimehe 200 töötajaga Narva ettevõtteid ähvardab pankrot

Ilja Smirnov
Copy
Oma tegevuse parimatel aastatel soosisid Miroslaw Pienkowskit Narvas riigi tähtsamad isikud. Omaaegne majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts (pildil) külastas sealseid titaantoodete tsehhe mitmel korral ning külas käis ka president Toomas Hendrik Ilves. Kõrgetele külalistele korraldas tsehhides ekskursiooni omanik isiklikult.
Oma tegevuse parimatel aastatel soosisid Miroslaw Pienkowskit Narvas riigi tähtsamad isikud. Omaaegne majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts (pildil) külastas sealseid titaantoodete tsehhe mitmel korral ning külas käis ka president Toomas Hendrik Ilves. Kõrgetele külalistele korraldas tsehhides ekskursiooni omanik isiklikult. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Viru maakohus arutab Luminori panga poolt Saksamaa ärimehele Miroslaw Pienkowskile kuuluva nelja firma vastu esitatud pankrotiavaldust. Kaalul on mitme Narvas paikneva ning Eesti riigile üle nelja miljoni euro võlgu oleva praegu ligikaudu 200 inimesele tööd andvate tehnoloogiafirmade saatus.

Miroslaw Pienkowski on 63aastane Poola päritolu Saksa ärimees, kelle tootmised on alates 1993. aastast koondunud Eestisse, täpsemini Narva tööstuskvartalisse Linda ja Suur-Aguli tänava vahelisele alale.

Pienkowski ettevõtete toodang on maailmas tuntud kaubamärgi Trinon Titanium all. Trinon Titanium GmbH peakontor paikneb Saksamaal Karlsruhes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles