Äärmuslik võitlus rahapesuga on jätnud Ida-Virumaa ilma 500 töökohast (2)

Erik Gamzejev
Copy
Hirmust rahapesu ees on saanud justkui kindlusmüüri kivimürakad, mis ei lase avada isegi arvelduskontosid neil ettevõtetel, kes plaanisid Ida-Virumaale uusi tehaseid ja töökohti. Jõhvi äriparki on praeguseks rajanud oma hooned mõned logistika- ja teenindusettevõtted. Suuremas osas pargist, kuhu pidanuksid juba praegu kerkima tööstusettevõtted, kasvab aga jõudsalt võsa.
Hirmust rahapesu ees on saanud justkui kindlusmüüri kivimürakad, mis ei lase avada isegi arvelduskontosid neil ettevõtetel, kes plaanisid Ida-Virumaale uusi tehaseid ja töökohti. Jõhvi äriparki on praeguseks rajanud oma hooned mõned logistika- ja teenindusettevõtted. Suuremas osas pargist, kuhu pidanuksid juba praegu kerkima tööstusettevõtted, kasvab aga jõudsalt võsa. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Eesti suurima tööpuudusega maakonnas Ida-Virumaal on jäänud viimase aasta jooksul loomata ligikaudu 500 töökohta, kuna siia tootmisettevõtteid kavandavatel firmadel pole õnnestunud Eestis tegutsevates pankades arvelduskontot avada.

Suurusjärku 500 töökohta peab tõelähedaseks Narvas, Jõhvis ja Kohtla-Järvel tööstusparke haldava sihtasutuse Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus juhatuse liige Teet Kuusmik. Ta viitab ligemale 15 ettevõttele, kes on ostnud neis tööstusparkides krundid, kuhu peaksid juba praegu kerkima tehased, ent tegelikult midagi ei toimu, sest Eestis tegutsevad pangad on keeldunud avamast arvelduskontosid ja kui kontod varem olemas olid, siis pannakse need lihtsalt kinni. "Selle tagajärjel lükkub ettevõtete käiku andmine ja inimeste tööle võtmine üha kaugemale, osa projekte vajub aga lihtsalt ära," tõdeb ta. 

Pangad panevad arvelduskontosid kinni 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles