Alutaguse vald sulgeb kümneks päevaks kooli, lasteaia ja mitmed vallaasutused

Erik Gamzejev
Copy
Iisaku lasteaed Kurekell.
Iisaku lasteaed Kurekell. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Alutaguse valla kriisikomisjon otsustas koroonaviiruse ohu levimise ennetamiseks sulgeda  alates reedest kümneks päevaks Iisaku gümnaasiumi, lasteaia, noortekeskuse ja mitmed teised vallaasutused.

Alutaguse valla kriisikomisjon teatas pärast kella 16 lõppenud koosolekut, et koroonaviiruse ohu tõttu suletakse ennetava meetmena 13.-23. märtsini Iisaku lasteaed Kurekell (sealhulgas Tudulinna filiaal), Iisaku Gümnaasium (sealhulgas õpilaskodu), Iisaku Noortekeskus, Iisaku Kunstide Kool, Iisaku Kihelkonna Muuseum ja Alutaguse vallavalitsuse Iisaku kontor ja valla avalikud saunad. Lapsevanemad saavad otse infot haridusasutuste juhtidelt.

Alutaguse Hoolekeskus ja Iisaku Hooldekeskus on karantiinis 13.-23. märtsini. 

Alutaguse vallavanem Tauno Võhmar ütles Põhjarannikule, et selliseid rangeid piiranguid ajendas ennetavalt seadma ühe Iisaku pere reaalne kontakt inimesega, kes tuvastati koroonaviirus. See toimus hiljuti Võrus asetleidnud juubelipeol. "Sellelt perelt on analüüsid võetud, tulemusi veel ei tea. Aga täna see fakt on," sõnas ta selgitades, et seetõttu puudutavad piirangud eelkõige Iisaku asutusi. Mäetaguse kool ja lasteaaed töötavad edasi. 

Enne kriisikomisjoni istungit otsustas Alutaguse vallavalitsus tänasel istungil kehtestada koroonaviiruse leviku ärahoidmiseks peatada  vallas kavandatud ürituste korraldamine. 

Korralduse kohaselt ei läheta Alutaguse Vallavalitsus ja vallavalitsuse hallatavad asutused oma töötajaid välislähetusse. Välisekskurssioone ei korralda ning vastu ei võeta ka väliskülalisi.

Vallavalitsuse korralduse kohaselt peavad  töötajad, kes on tulnud välisreisilt, jääma 14 päevaks koju. Kokkuleppel tööandjaga lepitakse kokku kaugtöö tegemise võimalus või vormistatakse puhkus.

Lapsevanemad, kes on olnud välisreisil, ei saada lapsi kooli ega lasteaeda 14 kalendripäeva jooksul. "Koolidel korraldada õppetöö distantsõppena. Lasteasutused välisreisilt saabuvaid lapsi õppetööle ja ringide tegevusse ei luba," on kirjas vallavalitsuse korralduses. 

Vallavalitsuse poolt hallatavaid asutusi kohustati tagama oma hoonetes desinfitseerimisvahendite olemasolu.

Korraldus jõustus  teatavakstegemisest ja kehtib kuni muutva korralduse jõustumiseni.

Alutaguse Huvikeskus kultuuritöö koordinaatori Ele-Riin Kullamä Golovini sõnul lükkub lähiajale planeeritud suurematest üritustest edasi näiteks 21. märtsil Iisaku rahvamajas toimuma pidanud lauluvõistlus Viisiratas, ära jääb 10. aprillile kavandatud lihavõtteturg Iisaku rahvamajas. 

Lisaküsimustes soovitab kriisikomisjon helistada tel: 5013506 (vallavanem Tauno Võhmar), 58552996 (abivallavanem Kairi Soomer), 53409362 (abivallavanem Oleg Kuznetsov), 53055229 (vallasekretär Lehti Targijainen).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles