Jõhvi lasteaiad soovitavad lapsed koju jätta

Põhjarannik
Copy
Jõhvi lasteaedade direktor Raili Oks soovitab vanematel, kel vähegi võimalik, jätta järgmisel nädalal oma lapsed lasteaeda toomata.
Jõhvi lasteaedade direktor Raili Oks soovitab vanematel, kel vähegi võimalik, jätta järgmisel nädalal oma lapsed lasteaeda toomata. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi lasteaiad jäävad avatuks ka järgmisel nädalal, ent juhtkond soovitab vanematel võimaluse korral lapsed siiski koju jätta. 

erikg@pohjarannik.ee 

"Praegu on seis selline, et lasteaiad jäävad lahti, aga kui peaks siin tulema mõni koroonaviiruse juhtum, siis sulgeme lasteaia kohe," ütles munitsipaalasutuse Jõhvi Lasteaiad direktor Raili Oks. 

Ta saatis lastevanematele teate, et kellel on võimalus lapsi koju jätta, siis ta soovitab viiruse leviku kõrgperioodil seda võimalust kasutada. "Õpetajad reedel tegelesidki selle väljaselgitamisega, kui paljudel vanematel on võimalik lapsed järgmisel nädalal koju jätta," sõnas ta, lisades, et sõltumata sellest, kui palju või vähe lapsi kohale tuleb, pole plaanis rühmi kokku panna. "Tänagi [reedel] oli Pillerkaaris ühes rühmas vaid paar last, aga me jätsime siiski kõik rühmad eraldi. Õpetajad jäävad ka kõik tööle."

Raili Oks lisas, et lasteaias desinfitseeritakse praegu ruume tavapärasest tihedamalt. "Peseme, tuulutame, õhutame ruume, kaks korda päevas toimub märgpesu," rääkis ta. 

Jõhvis lasteaedades käivate laste vanemad on kohustatud kohe teavitama direktorit plaanist välismaale reisida. Lastevanemad, kes on kas koos lapsega või ilma viibinud viimase 14 päeva jooksul välismaal, peavad sellest teatama rühma õpetajale või direktorile. Lastevanematel, kellel on olnud lähikontakt inimesega, kes on viibinud viimase 14 päeva jooksul välismaal, soovitatakse jääda koju karantiini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles