Kultuuriministeerium soovitab kriisiajal rohkem looduses liikuda ja lugeda

Põhjarannik
Copy
Soo Ida-Virumaal. Pilt on illustratiivne.
Soo Ida-Virumaal. Pilt on illustratiivne. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ajal, mil kultuuri- ja spordiüritused on ära jäetud ning koolimajad, muuseumid, näitusesaalid  ja paljud teised asutused suletud, soovitab kultuuriministeerium kodus rohkem lugeda ja muusikat kuulata, aga ka looduses viibida. 

Foto: ERR

Ministeeriumi kommunikatsiooninõunik Meelis Kompus (pildil) tõdes, et erakorralises olukorras on vaba aja sisuka veetmise võimalused küll piiratud, kuid samas tasuks tegelda asjadega, milleks muidu pole aega jagunud. "Vabas õhus viibimine on praegu kindlasti hea. Käige rohkem looduses. Meil on palju looduskauneid kohti ja loodusradu. Ärge tellige sinna minekuks suuri busse ega minge suurte kollektiividega, vaid üksinda või perega või väikeses sõprade ringis," ütles ta, soovitades käia näiteks mõisaparkides ja teistes kodulähedastes kultuuriloolistes paikades. 

Kodus olles soovitab ta kulutada rohkem aega lugemisele. "Näiteks kogu meie kultuuriajakirjandus on veebis tasuta kättesaadav. Võtke see ette ja vaadake, millest seal kirjutatakse. Vaadake ka oma plaadikogu üle. Selle poolest ei tasu kriisi raisku lasta," märkis ta. 

Kompuse sõnul on raamatukogude lahtihoidmine praeguse seisuga jäetud kohalike omavalitsuste otsustada. "Paljudes kohtades on olemas laenutus-tagastuskapid. Neid võiks rohkem kasutada, siis ei teki inimeste vahel kontakte," märkis ta.

Eesti Kontsert pakub praegu kuulajatele kodus kuulamiseks playlist'e, mis on inspireeritud praegu toimumata jäänud kontsertidest! Sellelt lingilt saab näiteks osa kodukontsedist "Tribuut. Ray Charles ja Stevie Wonder."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles