Maakonnasisene bussiliiklus esialgu ei hõrene

Põhjarannik
Copy
Maakonnaliinidel asuti bussijuhte kaitsma juba laupäeval.
Maakonnaliinidel asuti bussijuhte kaitsma juba laupäeval. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Lux Express peatas ajutiselt rahvusvahelised sõidud ja vähendas riigisiseste sõitude mahtu, meie maakonna- ja linnaliinidel esialgu muutusi ei ole.

Bussiettevõte Lux Express teatas pühapäeval, et peatab ajutiselt oma rahvusvahelised reisid, välja arvatud Peterburi-Helsingi liinil. Eestis säilib bussiühendus kõikide piirkondadega, kuid vähendatud mahus.

Kuna riigipiir on kinni, ei sõida ka meie kanti puudutavad Peterburi -Tallinna ja Peterburi - Riia bussid; riigisiseste sõitude vähendamine aga Ida-Virumaad esialgu ei puuduta: Tallinna - Narva, Tartu - Jõhvi ja Tartu - Narva reise kärbitavate nimekirjas ei ole.

"Tegutseme operatiivselt, vaatame olukorda ja analüüsime. Just praegu istume laua taga ja mõtleme," ütles Lux Ekspressi omanik Hugo Osula kolmapäeva hommikul.

Ida-Virumaal on seni seisma jäetud üksnes koolibussid. Toila vallas ei sõida Orult õpilasi Konju ja Voka kaudu Toila gümnaasiumisse vedanud buss, Lüganuse vallas buss, millega lapsi üle valla huvikooli veeti, Alutaguse vallas on ajutiselt käigust ära võetud Varesmetsa, Tudulinna ja Alajõe koolilapsi sõidutanud bussid.

"Mäetagusel lasteaed praegu töötab, nii et see buss veel sõidab," ütles abivallavanem Oleg Kuznetsov.

Ida-Viru ühistranspordikeskus jättis alates teisipäevast käigust ära õpilastega seotud Lüganuse - Purtse - Lüganuse liini nr 98.

"See on meil ainuke koolibussi moodi buss," ütles keskuse juht Heiki Luts.

Maakonnaliinidel pole tema sõnul esialgu plaanis liiklust hõrendada.

"Sõitjaid on küll vähem, aga päris tühjalt ei ole seni ükski buss sõitnud," sõnas ta.

Hea uudisena märkis Luts, et kõik maakonnaliine teenindavad bussijuhid on terved.

Väljumiste vähendamine pole seni jutuks olnud ka Kohtla-Järve linnaliinidel.

"Ei ole seda veel arutanud, aga võimalik, et tuleb jutuks võtta," ütles linnavalitsuse transpordi peaspetsialist Andrei Poludetkin. "Sõitjate arvud saame kahepäevase nihkega, nii et praegu ei saa muutusi veel hinnata."

Alates esmaspäevast on ka linnaliinidel sõitvate busside esiuks suletud ning juhilt piletit osta ei saa. Kaardi valideerimisel mingeid muutusi ei ole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles