VIDEOPÖÖRDUMINE Rahvastikuminister: eriolukorra ajal tasub üle kontrollida oma andmed rahvastikuregistris

Põhjarannik
Copy
Rahvastikuminister Riina Solmani sõnul tasub rahvastikuregistris oma  elukohaandmed üle vaadata eriti neil inimestel, kes elavad mitmes kohas.
Rahvastikuminister Riina Solmani sõnul tasub rahvastikuregistris oma elukohaandmed üle vaadata eriti neil inimestel, kes elavad mitmes kohas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Rahvastikuminister Riina Solman ütleb videopöördumises, et eriolukorra ajal on oluline, et riik kodanikega vajadusel võimalikult kiiresti ühendust saaks ja seepärast on mõistlik oma elukohaandmed rahvastikuregistris üle kontrollida ja vajadusel parandada.

Solmani sõnul puudutab see eriti lisa-aadresse juhul, kui elatakse mitmes kohas. "Rahvastikuregistri andmed on aluseks politseiametnikele inimesetega kontaktivõtmisel," ütles ta.  

Lisaks räägib ta sellest, et alates 19. märtsist saab lapse sündi registreerida internetis aadressil rahvastikuregister.ee ja seetõttu pole lapsevanematel selleks toiminguks vajadust kodust väljuda ja ametiasutusse minna ja ka muudest tema haldusala teemadest seoses kriisiolukorraga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles