Lux Express ja Elron vähendavad Ida-Virumaa reise

Põhjarannik
Copy
Tallinna ja Tartusse sõidavad Lux Expressi bussid endiselt, aga märksa harvemini.
Tallinna ja Tartusse sõidavad Lux Expressi bussid endiselt, aga märksa harvemini. Foto: Ilja Smirnov/Põhjarannik

Bussiettevõtte Lux Express teatas neljapäeval kärbetega jätkamisest, otsus puudutab ka Narva – Tallinna ja Narva – Tartu liine; Elron jätab ära õhtused ekspressreisid.

Pühapäeval teatas Lux Express, et peatab ajutiselt oma rahvusvahelised reisid. Eestis lubas firma bussiühenduse kõikide piirkondadega säilitada, seda küll vähendatud mahus.

Kui esimene otsus puudutas Ida-Virumaad üksnes rahvusvaheliste reiside kaudu, siis uus otsus vähendab ka riigisiseste reiside arvu.

Alates laupäevast jääb seni kümnest Narva – Tallinna reisist alles kuus ja neljast Narva – Tartu reisist üks.

“Me teeme kõik, mis võimalik, et Lux Express jääks Ida-Virumaal nähtavale,” kinnitas ettevõtte omanik Hugo Osula.

“Meile on väga oluline omada kriitilist piiri reisijaid, sest kahjum on juba niigi taevas ja iga pooltühjalt sõidetud kilomeeter on meile veel üks nöör kaelas," rääkis Osula. "Optimeerime ja mõtleme, kuidas pakkuda bussiliikluse teenust võimalikult atraktiivselt, et kõigil oleks liikumisvõimalus olemas.”

Reisijate arvu oluline vähenemine sundis ka Elronit idasuuna sõiduplaani üle vaatama ning praegusest viiest reisist ühe ära jätma. 

"Alates esmaspäevast, 23. märtsist jääb Narva suunal ajutiselt ära õhtune Tallinna - Narva ja Narva - Tallinna ekspressväljumine," ütles ettevõtte turundus- ja kommunikatsioonijuht Mariis Adamberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles