Tiit Vähi Venemaa äripartner jätkab Narva-Jõesuus veekeskuse ehitust

Ilja Smirnov
Copy
Noorus SPA Hotel Narva-Jõesuus.
Noorus SPA Hotel Narva-Jõesuus. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Hoolimata koroonaviiruse leviku tõttu turismitöötust tabanud krahhist, jätkub Narva-Jõesuus spaahotelli Noorus juurde piirkonna suurima meelelahutus- ja veekeskuse ehitus.

Nooruse spaahotelli omanik on venemaalasest miljonär, Tiit Vähi kauaaegne äripartner ja Sillamäe sadama kaasomanik Andrei Katkov, kes selle hotelli rajamise eest pälvis 2014. aastal Ida-Virumaa aasta tegija tiitli. 

Spaahotelli haldava OÜ Noorus ja seda kinnisvara arendava OÜ Termak Real Estate juhatuse liige Filipp Dolžkov rääkis Põhjarannikule, et veekeskuse ehitus jätkub üldisest väga keerulisest olukorrast hoolimata.

Filipp Dolžkov: "Nagunii saab see kriis varem või hiljem läbi ning siis peame keskuse avama."

"Meil toimub järgmisel nädalal erakorraline direktorite nõukogu, kus otsustame, kuidas jätkata. Esialgu ei plaani me peatuma jääda, sest nagunii saab see kriis varem või hiljem läbi ning siis peame keskuse avama," sõnas ta.

Plaani kohaselt on veekeskuse avamine kavas 2020. aasta oktoobris.

Andrei Katkov läinud aasta juulis tervitamas Antarktika ekspeditsioonile asunud purjelaeva "Admiral Bellingshausen" saabumist Sillamäe sadamasse.
Andrei Katkov läinud aasta juulis tervitamas Antarktika ekspeditsioonile asunud purjelaeva "Admiral Bellingshausen" saabumist Sillamäe sadamasse. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik.

Veekeskus integreeritakse olemasolevasse spaakompleksi, mis muutub kõvasti. Meelelahutustest saavad veekeskuses olema kuus liumäge ja nn aeglase vooluga jõgi pluss kohvik.

Dolžkov rõhutas, et tänu koostööle Rootsi partneritest arendajatega võetakse veekeskuses kasutusele kõige uuemad tehnoloogiad.

Tellimusi veepargi elementide valmistamiseks täidetakse Soomes, Rootsis, Itaalias ja Poolas, kus nende tootmine jätkub ka praegu. Samas pole Dolžkovi sõnul päris selge, kui kauaks riigipiirid suletuks jäävad ning kas spetsialistid saavadki Eestisse tulla, kui montaažitööde aeg kätte jõuab.

Praegu teevad objektil ehitustöid Eesti ehitajad ning tänu sellele on õnnestunud tööde graafikust esialgu kinni pidada.

Rahavarusid Dolžkovi sõnul esialgu on. Ehitust rahastab Venemaalt pärit omanik ning seega turismiteenuste turgu tabanud krahh nende projektile kriipsu peale ei tõmmanud. .

Alates 16. märtsist on spaahotell Noorus klientidele suletud. "Otsustasime seda aega maksimaalselt ära kasutada, et spaa ja restoran renoveerida ning ka tubades mõningane remont ära teha − hotell on ikkagi juba viis aastat vana," sõnas Filipp Dolžkov.

Samal ajal jätkab esialgu tööd sealsamas lähedal asuv hotell Noorus SPA Inn (endine Liivarand). "Koormus on väga väike, kuu lõpuni töötame ning siis vaatame."

Seejuures pole kumbki hotell oma broneerimissüsteeme sulgenud: broneerida saab alates maist ja suvekuudeks.

"Inimesed on meelestatud üsna positiivselt. Nad loodavad, et kriis saab peagi läbi, ning broneerivadki," märkis Dolžkov. "Muidugi kui piirid suletuks jäävad, siis tuleb see kõik automaatselt ära jätta."

Samuti Narva-Jõesuus tegutsevas Meresuu spaahotellis jätkus möödunud nädalal osaliselt klientide teenindamine, ent alates 19. märtsist suleti see täielikult.

Narva-Jõesuu spaas ja sanatooriumis nende veebilehel oleva info kohaselt klientide vastuvõtt jätkub, kuid ajutiselt on suletud jõusaalid, saunad ja basseinid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles