Narva linnavalitsus kutsus punamõrtsukate tänavate ümbernimetamise eelnõu tagasi (5)

Ilja Smirnov
Copy
Seda mälestustahvlit punarevolutsionäär Albert Tiimannile pole praeguseks enam olemaski, kommunaaride tänavanimed on aga Narvas endiselt alles.
Seda mälestustahvlit punarevolutsionäär Albert Tiimannile pole praeguseks enam olemaski, kommunaaride tänavanimed on aga Narvas endiselt alles. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

18 aastat kestnud  katse vabaneda Narvas punakommunaaridest mõrtsukate Daumani ja Tiimani nimesid kandvatest tänavanimedest, ei kanna linnavõimude vastuseisu tõttu vilja: vastav eelnõu pendeldab lõputult linnavalitsuse ja volikogu vahel. Nüüd kutsus linnavalitsus eelnõu volikogust tagasi. 

2018. aasta detsembris saatis Narva linnavalitsus volikogule punakommunaaride nime kandvate tänavate ümbernimetamise eelnõu: Albert-August Tiimanni tänav oli plaanis nimetada Soldina tänavaks ja Ancis Daumani tänav Kivilinna tänavaks. Ühtlasi, et segadust vältida, plaaniti Soldino tee ümber nimetada Suur-Soldina teeks.

Rohkem kui aasta on möödas ajast, mil eelnõu pidi komisjonides arutatama ja selle kohta midagi otsustatama, ent 6. aprillil kutsus Narva linnapea Aleksei Jevgrafov selle tagasi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles