Jüri Ratas: uue õlitehasega on paratamatult seotud riskid ja ohud

Erik Gamzejev
Copy
Jüri Ratase sõnul ei söanda ei tema ega keegi teine anda praegu kolme tilka verd selle eest, milline on nafta hind viie või kümne aasta pärast, aga uus õlitehas on vajalik Eestile nii majanduslikus kui ka sotsiaalses mõttes.
Jüri Ratase sõnul ei söanda ei tema ega keegi teine anda praegu kolme tilka verd selle eest, milline on nafta hind viie või kümne aasta pärast, aga uus õlitehas on vajalik Eestile nii majanduslikus kui ka sotsiaalses mõttes. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Peaminister Jüri Ratas tunnistas esmaspäeval riigikogus, et Ida-Virumaale uue, ligemale 300 miljonit eurot maksva õlitehase rajamine on riskantne ettevõtmine, aga see on Eesti jaoks vajalik nii majanduslikus kui ka sotsiaalses mõttes, et piirkonnas säiliksid head töökohad.   

Vastates esmaspäeval riigikogus sotside arupärimisele Ida-Virumaa tuleviku kohta, tuli peaminister Jüri Ratasel keskenduda põhiliselt Ida-Virumaale uue õlitehase rajamise kaitsmisele, kuna opositsioonierakondade hinnangul on suur risk, et 300 miljonit tehase rajamisele kulutatavast rahast lendab tuulde, kuna põlevkiviõli pole turul konkurentsivõimeline ja peale selle pole see ka kooskõlas Euroopa Liidu kliimaneutraalsuse poliitikaga. 

Oht, et 300 miljonit lendab tuulde 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles