Kaubanduskeskused avanevad uuesti alates 11. maist

Põhjarannik
Copy
Pargi keskus Jõhvis.
Pargi keskus Jõhvis. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Valitsuskomisjon  tegi põhimõttelise otsuse avada kaubanduskeskused alates järgmise nädala esmaspäevast, kuid meelelahutusasutused jäävad veel suletuks. 

Valitsus avaldas sotsisaalmeedias Stenbocki maja kontol teate, et alates 11. maist võib kaubanduskeskustes taas avada müügi- ja teenindussaalid ning toitlustusasutused juhul, kui seal tagatakse desinfitseerimisvahendite olemasolu ning peetakse kinni 2+2 reeglist.

Alates 11. maist võib toitlustusasutustes, kus seni toimus üksnes kaasamüük, toitu pakkuda ka kohapeal. Samas jääb kehtima piirang, mille kohaselt peab toidu kohapeal tarbimine lõppema hiljemalt kell 22, et vältida restoranides, kohvikutes ja baarides inimeste õhtust kogunemist.

Endiselt jäävad suletuks laste mängutoad, kasiinod, mänguautomaatide saalid ning meelelahutus- ja lõbustusasutused, sealhulgas keegli-, bowlingu- ja piljardisaalid ning täiskasvanute klubid. Samuti jääb nii kaubanduskeskustes kui mujal kehtima avalike kogunemiste, kinoseansside, ööklubiürituste, etenduste, kontsertide ja konverentside korraldamise keeld.

Kuni eriolukorra lõpuni on kõigil kaubanduskeskuste klienditeenindajatel soovituslik kanda suletud ruumis isikukaitsevahendeid.

Eriolukorra juht peaminister Jüri Ratas lisas oma sotsiaalmeedia kontol, et kui nakkuse levik ei hoogustu, saame eritingimusi jälgides alates 5. maist laiendada tippsportlaste treenimisvõimalusi nii sise- kui ka välitingimustes Eesti koondise kandidaatidele ja võistkondlike spordialade meistriliiga klubidele ning jätkata sõiduõppe koolitusi ja vastavad eksameid.

Alates 10. maist pidada jumalateenistusi ja läbi viia usulisi talitusi.

Alates 11. maist avada kaubanduskeskuste poed, teenused ja toitlustuskohad (välja arvatud ajaveetmise kohad nagu mängutoad, kino, bowling jne.); teha lahti muuseumid ja näitusasutused.

Alates 15. maist taastada kontaktõppe üldhariduskoolides, kutseõppeasutustes, kõrgkoolides, täienduskoolitusasutustes ja huvikoolides; avada noortekeskused.

Alates 18. maist pidada avalikke koosolekuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles